7 факта за здравословно развитие и здрава костна система при малките деца

 

До третия си рожден ден...

... Вашето дете вероятно ще удвои височината си, спрямо тази от раждането си

А неговите двигателни и умствени способности ще се развият с еднакво зашеметяващо темпо.

 

„... за здрави кости най-важното е.“

Някои хранителни вещества са особено важни, за да сте сигурни, че детето Ви се развива както трябва за възрастта. Подрастващите деца и тийнейджърите се нуждаят от изграждане на достатъчно костна материя за здрави кости.

 

Осъществяването на редовни "депозити" във сметката "костно вещество" през детството...

... ще се изплати, когато детето стане възрастен – ще може да тегли от нея през целия си живот.

 

Калцият и витамин D

са особено важни за изграждането на здрава костна система. Калцият е градивен елемент за костите. Витамин D е важен за нормалното развитие на костите и зъбите и за стимулиране на имунната система.

 

„Ти се нуждаеш 7 пъти повече от мен...“

Приемът на достатъчно калций и витамин D е от решаващо значение за подрастващите. Средното количество, от което се нуждаят е значително по – високо от това при възрастните: Децата се нуждаят от 7 пъти повече витамин D и от три пъти повече калций!

 

„... за да бъдеш силен и здрав, ...“

Имунната система на Вашите деца трябва да ги защити, докато те изследват заобикалящия ги свят и влизат в контакт с околната среда. Имунната ситема на децата все още не е напълно развита до три годишна възраст.

 

„ ... ти знаеш“

в допълнение на витамин D, подходящата за възрастта на детето диета, трябва също да съдържа витамини А и С, които подпомагат поддържането на имунната система.