Дали бебето ми вече наистина се нуждае от месо?

Месото доставя важни хранителни вещества за здравословното развитие.. Специалистите по хранене са единодушни, че бебетата след 6 месечна възраст се нуждаят от месо. След 6-ти месец, запасите от желязо натрупани вътре утробно се изчерпват, затова желязото трябва да се внася с храната, тъй като организмът не може сам да го произвежда.

Но какво всъщност прави желязото в месото?

Месото е идеалният източник на желязо, защото от месото то се усвоява много лесно от организма в тази възраст.

Сигурно вече си задавате следващия въпрос. Защо желязото е толкова важно за здравословното развитие? Можем ли без него? Всеки недостиг на този микроелемент може да окаже въздействие върху здравето на бебето. Желязото е съставен компонент на червените кръвни клетки, който гарантира транспортирането на кислород до всяка клетка в организма. Клетките се нуждаят от кислород, за да произвеждат енергия. Мозъкът се нуждае най-много от кислород. Ето затова желязото е особено важно за умственото развитие на бебетата.

Вие можете да бъдете сигурни, че във всички продукти HiPP е използвано само месо със строго контролирано органично качество от животни, които са отглеждани при подходящи условия.