Хранителен план: От 6-ти месец*

Майчиното мляко - толкова дълго, колкото Вие и Вашето дете искате

* Стартирайте със захранването съобразно с развитието на Вашето бебе и  започнете най-рано след 4-ти и най-късно след 6-ти месец.

Досега бебето Ви е било кърмено или е хранено от бутилка с млечна формула?

Досега бебето Ви е било кърмено или е хранено от бутилка с млечна формула?
В такъв случай постепенно въвеждайте захранващи храни съгласно описаното след 4-ти – 6-ти месец. Идеалните за начало HiPP продукти са тези, които са с обозначение „след 4-ти месец” върху опаковката.

Започнали сте да давате захранваща храна след 4-ти – 6-ти месец?

Да, вече Вашето бебе изяжда с лъжица количество, характерно за едно пълно хранене. В такъв случай можете да въведете втора захранваща храна в следобедното хранене – подходящи са засищащите млечно-плодови каши на зърнена основа. Млечно-зърнената каша във вечерното хранене се препоръчва като трето захранващо хранене.

Сутрин рано и по-късно сутринта: Бебето все още получава кърма или HiPP 1 Combiotc.

Обедно хранене: На обяд можете да предложите на бебето меню. HiPP предлага множество различни видове, така че детето Ви да може да се запознае с пълната гама вкусове. Има менюта с месо, риба, както и вегетариански менюта. Рибата следва да присъства в менюто 1-2 пъти на седмица. Mенютата от 6-ти месец са по-малко фино смлeни в сравнение с менютата, предвидени за след 4-ти месец. Те служат за плавен преход към продуктите, съдържащи малки парченца, които са предназначени от 8-ми месец.

За десерт препоръчваме няколко лъжички богат на витамин C плод. Витамин C помага на тялото при усвояването на ценно желязо от зеленчуците.

Следобедно хранене: Можете да продължите да кърмите или да давате на Вашето дете HiPP 1 Combiotic след обед. В допълнение към храненето с мляко, можете да предложите на бебето няколко лъжички плодово-зърнена каша. Подходящи са инстантните HiPP Био зърнени или HiPP плодово-зърнени каши за приготвяне от Вас или готовите HiPP Плодове & Зърнена каши в бурканче.

Вечерно хранене: Сега млечно-зърнената каша заменя вечерното мляко като трето пълно захранващо хранене. Кашите HiPP „Лека нощ” са идеални за вечерно хранене. Предлагат се готови в бурканче или инстантни, при които Вие ги приготвяте с вода.

Освен това, сега бебето Ви ще бъде и по-жадно. Заедно с първото хранене с каша или твърда храна, можете да дадете възможност на бебето да се упражнява да пие, без да се оказва натиск върху него. В началото малките глътки са напълно достатъчни. Трябва да се предлага нещо за пиене при всяко хранене с твърда храна. Водата и неподсладените чайове са най-подходящи за утоляване на жаждата на бебето. Жаждата трябва да се утолява бързо, а шишето да не се използва за постоянно сучене или като залъгалка.