Схема за захранване

Хранителният план HiPP се основава на откритията на диетологията, педиатрията, както и на многогодишен опит. Планът служи като насока за храненето на Вашето дете. В зависимост от развитието на детето Ви, съществуват множество разнообразни варианти. Ако не сте сигурни, моля, консултирайте се с Вашия педиатър.


Схема за захранване

Свалете подробна схема за захранване за възрастта след 4-ти месец.

Свалете (PDF)


Календар на покупките

Свалете календар на покупките с всички продукти, подредени според възрастта на бебето.

Свалете (PDF)

Кърменето е най-доброто решение за Вашето бебе.
Ако не кърмите, Ви препоръчваме млечни формули HiPP, които са създадени конкретно за индивидуалната възрастова група на Вашето дете или HA формули HiPP за бебета в риск от развиване на алергии.

*Започнете със захранваща храна в съответствие с развитието на Вашето бебе, като започнете най-рано след 4-ти месец и най-късно след 6-ти месец.

Осигурете балансирано разнообразие, като предлагате различни видове каша.

Хранене на бебето с риск от алергия

  • Подробности за храненето на бебета с риск от развитие на алергии могат да бъдат намерени тук
  • Кърма или хипоалергенни млека за кърмачета, като HiPP HA 1 Combiotic®
  • В началото на въвеждане на захранващи храни, съгласно научните открития, същите препоръки се отнасят и за деца без по-висок риск от развиване на алергии. Започнете със захранваща храна в съответствие с развитието на Вашето бебе, като започнете най-рано след 4-ти месец и най-късно след 6-ти месец. По-късното въвеждане на захранващите храни не предлага по-добра защита от развитие на алергии.
  • Важно условие е захранващите храни да се въвеждат постепенно в хранителния план на Вашето дете. По този начин на бебето се предоставя време, за да свикне с новата храна, а Вие винаги ще бъдете в състояние да разпознаете добре приеманите храни. Подходящите продукти в тези случаи могат да бъдат разпознати чрез символ, изобразен вдясно.
  • След като бебето получи захранваща храна и едно млечно хранене е изцяло заменено с каша например, след шести месец можете да преминете от HA1 Combiotic® към HA2 Combiotic®, като допълнение към захранващата храна. Ако имате въпроси относно въвеждането на захранващата храна или храненето на Вашето дете, моля, свържете се с Вашия педиатър или акушерка.