Как да подготвим бутилката за хранене

Първото мляко за кърмачета доставя на бебетата, които не са кърмени или само частично се кърмят, всички хранителни вещества, от които те се нуждаят по време на тази важна фаза от тяхното развитие.

Храненето от бутилка не означава, че му показвате по-малко любов или привързаност. Напротив, дръжте бебето в ръцете си точно така, както бихте го държали по време на кърмене и се уверете, че поддържате контакт с неговите очи по време на хранене. По този начин бебето ви ще бъде не само заситено, но и доволно.

Подготовка на храната

Винаги следвайте инструкциите на опаковката, когато подготвяте храната в бутилката. За да осигурите на бебето си оптимален баланс от хранителни вещества и за да сте сигурни, че то може лесно да смила храната, важно е да спазвате указанията, относно мерките на сухата смес към водата, посочени на опаковката. Тъй като имунната система на бебето още не е развита, винаги спазвайте следните основни хигиенни правила: подгответе бутилката непосредствено преди храненето, а не предварително. Вашите ръце, лъжичката и всички части на бутилката трябва да бъдат чисти и сухи. Винаги преварявайте водата, която използвате за приготвянето на храната.

Нито твърде гореща, нито твърде студена

При хранене на бебето температурата на формулата не трябва да е по-висока от 37 ° C (телесна температура). За да проверите дали температурата е правилна, капнете няколко капки върху вътрешната страна на китката си: течността трябва да е топла, а не гореща. Количеството, което вашето бебе консумира, ще варира в зависимост от неговия апетит и времето на деня. Оставете бебето да пие, докато се засити. Изхвърлете остатъците - формулата не трябва да се използва повторно.

Чисти биберони, здрави бебета

Всички части на бутилката и биберона трябва да бъдат почистени внимателно след всяко хранене. Гумените биберони трябва да се стерилизират. За да измерите адаптираното мляко, винаги използвайте лъжицата, предвидена в опаковката. Не е необходимо тя да се стерилизира. Просто изтрийте лъжичката с чиста кухненска кърпа след употреба и я съхранявайте на чисто и сухо място.

Имате ли допълнителни въпроси?

Моля, не се колебайте да се свържете с нас:
Контакти