Езикът на тялото на бебетата

Бебетата не могат да говорят, но те са доста добри в изразяването на техните желания и нужди чрез езика на тялото. Какво означава това, когато бебетата се мръщят или ритат с краката си?

Уста

Смеещо се или усмихнато бебе: този сигнал е почти невъзможно да бъде погрешно интерпретиран. Когато бебетата се усмихват, те са щастливи и доволни. Бебетата не се нуждаят от специална причина да се чувстват щастливи. С усмивка и смях бебето ви казва: "Чудесно!"

Когато бебетата мляскат или смучат пръстите си, те често са гладни. Ако обаче току-що са хранени и не показват никакви други признаци на глад, те просто могат да се опитват да се успокоят чрез смучене - инстинктивен рефлекс за много бебета.

Очи

Когато вашето бебе е ококорило големи, кръгли очи към теб, те искат да ви кажат няколко неща: родителите бързо научават дали бебето с широко отворено очи е особено внимателно, щастливо, страхува се или е изумено. Когато очите на бебето изглеждат малки, с клепачи наполовина затворени, те могат да бъдат отегчени или уморени.

Повдигнатите вежди сигнализират, че бебето е изненадано. Бръчките около очите и на челото може да са знак, че не се чувстват добре.

Когато бебетата гледат с невиждащ поглед, те са в процес на изключване и отпускане и вероятно искат тишина и спокойствие.

Ръце и крака

Бебета,които размахват ръце и ритат силно ,правят това по различни причини. За да изтълкувате правилно тези движения, е важно да наблюдавате какво има предвид вашето бебе. Понякога бебетата ще ритат, за да получат внимание и време за игра.

Ако бебетата ритат нервно и изглеждат необичайно неспокойни, това може да е знак, че нещо ги притеснява, например оригване или колики.

Бебета, които се смеят и крещят, докато ритат, просто изразяват пълната си радост от живота!

Езикът на тялото на бебето е уникален и не винаги може да бъде тълкуван ясно. Въпреки това, тъй като родителите познават бебето си по-добре, те ще се научат да разчитат правилно сигналите на бебето си и ще разберат какво се опитва да им каже.