Грижа за кожата по време на бременност

По време на бременността, кожата на всяка жена се променя.

Докато кожата на лицето Ви изглежда по-красива и свежа, поради подобрената циркулация на кръвта, кожата на гърдите, корема и бедрата в този период ще изисква много специално внимание. По природа съединителната тъкан при жените е създадена по такъв начин, че да може лесно да се разтяга. В допълнение, специфични хормони, отделяни в периода на бременността, я правят още по-еластична. Това е единственият начин кожата лесно да се адаптира към повишените изисквания за пространство на растящото през бременността бебе.

Въпреки това, често по време на бременността се наблюдава преразтягане на съединителната тъкан (особено в областта на корема, гърдите и бедрата), което става видимо под формата на нежелани стрии. Поради напрежението в коремната стена и хормоналните промени, кожата може допълнително да се изсуши и към края на бременността, може да усещате кожата на корема си доста разтегната и сърбяща. Интензивната грижа помага да поддържате еластичността на кожата си.

Грижа за кожата

Защита и дълбоко подхранване - от това се нуждае Вашата кожа сега.
Продуктите HiPP за грижа за кожата са перфектен избор в това отношение. Те не съдържат нежелани субстанции и са особено леки и нежни.

Козметичните продукти HiPP Mamasanft съдържат органично бадемово масло от сертифицирани органични бадеми. Поради своя състав, то принадлежи към най-ценните подхранващи масла. То е богато на подходящите за кожата ненаситени мастни киселини, които я подхранват и защитават.

Органичното бадемово масло е се понася изключително добре от чувствителна и суха кожа, поради което е доказано подходящо за обгрижване на бебешката кожа. Все пак това, което е добро за кожата на най-малките, е добро и Вашата кожа.