Грижа за кожата по време на бременност

През бременността, кожата на всяка жена се променя.

Докато кожата на Вашето лице изглежда по -красива и свежа, поради подобрената циркулация на кръвта, кожата на гърдите, корема и бедрата в този период ще изисква много специално внимание. Съединителната тъкан при жените по природа е създадена по такъв начин, че да може лесно да се разтяга. В допълнение, специфични хормони , отделяни през бременността, я правят още по-еластична. Това е единственият начин кожата лесно да се адаптира към повишените изисквания за пространство на растящото през бременността бебе.

Въпреки това, често през бременността се наблюдава преразтягане на съединителната тъкан (особено в областта на корема, гърдите и бедрата), което става видимо, под формата на непривлекателните стрии. Поради напрежението в коремната стена и хормоналните промени, кожата може допълнително да се изсуши и към края на бременността, може да усещате кожата на корема си доста разтегната и сърбяща. Интензивната грижа помага да поддържате еластичността на кожата.

Грижа за кожата

Защитена и дълбоко подхранена - това, от което се нуждае Вашата кожа сега.
Продуктите HiPP за грижа за кожата са перфектен избор в това отношение. Те не съдържат нежелани субстанции и са особено леки и нежни.

HiPP Mamasanft съдържа органично бадемово олио от сертифицирани органични бадеми. Поради своя състав, то принадлежи към най-ценните подхранващи масла. То е богато на подходящите за кожата ненаситени мастни киселини, които я подхранват и защитават.

Органичното бадемово олио е изключително добре поносимо от чувствителна и суха кожа, поради което е доказано перфектно за грижа за кожата на бебето. А което е добро за най-малките, то добре ще защити и подхрани и Вашата кожа.