Устойчивост в организацията на компанията

За HiPP устойчивостта не е просто маркетингов трик. Посветени сме на биологичното земеделие повече от 50 години. Като пионерно предприятие ние сме имали голямо влияние върху стандартите за устойчивост. Нашето управление на устойчивостта се фокусира върху компанията като цяло, както и върху цялата верига за създаване на стойност.


Прилагаме нашите установени HiPP стандарти и при работата с нашите доставчици и производители, за да гарантираме качеството, опазването на околната среда, както и честни, социални условия на труд.

За нас устойчивостта е въпрос на мениджмънт

Управлението на устойчивостта е внедрено в цялостния мениджмънт на нашата компания. Всеки отдел си назначава отговорен агент по устойчивостта, който активно работи за постигането на съществуващите цели.

Документация

В Доклада за устойчивост публикуваме всички важни данни цифри, както и годишните ни цели. Всички HiPP обекти са сертифицирани по стандарт ISO 14001 Първият от тях бе заводът в Пфафенхофен през 1997 г., който е сертифициран и по EMAS (Схема за управление по околната среда и одитиране на европейската общност).

Награди

2013 „Най-устойчива компания в Германия“– според потребителското проучване WirtschaftsWoche..
Потребители (8 400 участници в проучването) отново определиха HiPP като най-устойчивата компания в Германия за 2013 г.

2013 „Награда за корпоративна социална отговорност“ на Германското федерално правителство.
HiPP спечели тази награда заради изключителната си посветеност на околна среда, общност, управление на компанията, пазар и работно място (в категория 500-4 999 служители).

2012 „Немска награда за устойчивост“
HiPP бе отличена като една от трите най-устойчиви компании в Германия.

2011 „Немска награда Solar”
"
Европейската Асоциацията за възобновяеми източници на енергия, EUROSOLAR, награди HiPP за образцовото използване на възобновяема енергия.

2011 „Почетен търговец“
Католическата Социална Организация (KKV) отличи етичното отношение на компаниите към техните служители, клиенти и общност. Основни критерии са обществената ангажираност, предприемачески дух и справедливо управление.

2010 “Предприемач на годината“
Тази награда е за развитие на икономическата сила, особено чувство за отговорност и обществена ангажираност.

2009 „Немска награда за устойчивост“ в категория „Най-добри покупки“
бе връчена на HiPP заради внимателното и устойчиво закупуване на сурови материали.

Тук ще откриете още признания и награди

Партньорства

Гледаме на нас като на учеща се организация, участваща в работна мрежа и тясно сътрудничеща си с университети, научни институции и други партньори.