Рибата е храна с високо качество и е част от основното хранене на много европейски държави, която присъства също и в менюто на кърмачетата.
Рибата трябва да се консумира редовно, защото е ценен източник на хранителни вещества. Морската риба е важен източник на микроелемента йод, който е незаменим за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Той е също така жизнено важен за бебетата и за тяхното развитие. Мазните морски риби, като сьомгата, съдържат много ценни Омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка и нервните клетки.
Хранителните навици се формират в най- ранните етапи от живота. Ето затова е толкова важно да запознаете бебето със здравословните храни – включително риба.
HiPP предлага най-малко едно рибно меню на всеки етап на хранене. Това е важен принос за разнообразието на детското хранене, като консумацията на риба се препоръчва веднъж седмично.
Дори при бебета с риск от алергия е позволена консумацията на риба при достигната възраст за захранване с твърди храни. Това е така, защото препоръките за състава на допълващите храни се отнасят както за бебетата с риск от алергии, така и за бебета без риск от алергия. Дори съществуват данни, че консумацията на риба по време на първата година на бебето може да има превантивен ефект върху развитието на алергии.