Риба – също така здравословна за бебетата!

Рибата е храна с високо качество и е част от основното хранене на много европейски държави, която присъства също и в менюто на кърмачетата.

Рибата трябва да се консумира редовно, защото е ценен източник на хранителни вещества. Морската риба е важен източник на микроелемента йод, който е незаменим за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Той е също така жизнено важен за бебетата и за тяхното развитие. Мазните морски риби, като сьомгата, съдържат много ценни Омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка и нервните клетки.

Хранителните навици се формират в най- ранните етапи от живота. Ето затова е толкова важно да запознаете бебето със здравословните храни – включително риба.

HiPP предлага най-малко едно рибно меню на всеки етап на хранене. Това е важен принос за разнообразието на детското хранене, като консумацията на риба се препоръчва веднъж седмично.

Дори при бебета с риск от алергия е позволена консумацията на риба при достигната възраст за захранване с твърди храни. Това е така, защото препоръките за състава на допълващите храни се отнасят както за бебетата с риск от алергии, така и за бебета без риск от алергия. Дори съществуват данни, че консумацията на риба по време на първата година на бебето може да има превантивен ефект върху развитието на алергии.

Сигурно се питате: Какъв е произходът на рибата от рибните менюта HiPP?

Повечето от рибите, които използваме са с произход от дълбоководен риболов, които се намират в определени дълбоководни райони. Рибата е уловена и сертифицирана по Marine Stewardship Council (MSC). По този начин ние от HiPP може да гарантираме внимателен и устойчив начин на риболов, съобразен с опазването на рибните запаси и срещу прекомерния улов на риба в океаните.

Ако рибата уловена в природата не е в нужното количество и качество, от което имаме нужда, HiPP прибягва единствено до продукти от екологична аквакултура. Тази риба се отглежда съгласно строги органични изисквания.

Всички пресни риби се преработват веднага и се замразяват дълбоко за по-нататъшна обработка. Преди рибата до бъде консервирана, тя се подлага на щателно изпитване в нашите лаборатории.