Устойчива опаковка HiPP

HiPP означава устойчиво действие. С комфортната опаковка за мляко, компанията прави още един важен принос за опазването на околната среда и климата. Ето защо в повечето опаковки с мляко има само един вътрешен пакет.

По този начин сме намалили емисиите на CO2 в сравнение с предишната опаковка с два вътрешни пакета. В същото време, използването е улеснено, благодарение на практичния ръб за изравняване и сгъващия се капак.

От съображения за безопасност на продуктите и опазване на околната среда, върху опаковката еко-комфорт се използват само печатни мастила на основата на растително масло. . Използването на това безвредно мастило без минерално масло, означава, че HiPP предлага възможно най-висока безопасност за продукта, както и за здравето на Вашето бебе. Използваният картон FSC (Forest Stewardship Council) е сертифициран. Този сертификат означава устойчивото управление на горите и отговорното управление на природата за доброто на нашето поколение и бъдещите поколения. Разбира се, всички компоненти на опаковките могат да бъдат използвани за разделно събиране на отпадъци.