Награди и отличия

1-во място в класацията на списанието Wirtschaftswoche

25.05.2013
Потребителите (8400 участвали в допитването) отново гласуваха за HiPP, като най-устойчива компания в Германия за 2013 г.
Ние бихме искали да благодарим на всеки от тях за оказаното ни доверие. Същевременно, гласуването на потребителите е стимул за HiPP да продължи усилията си в осигуряването на надеждни и висококачествени биологични продукти. Още през 2011 и 2012 г. HiPP бе избирана за най-устойчива компания в Германия от списание WirtschaftsWoche чрез представителни допитвания сред потребителите.
През (2013) HiPP отново бе избрана като убедителен победител от 103 компании в 17 области. Второ и трето място бяха заети от производителя на домакински уреди Miele и веригата дрогерии DM. Последните три позиции бяха заети от McDonald’s и производителите на конфекция H&M и KIK. Допитването показа като цяло, че потребителите избират дадена марка не само заради самия продукт, а и заради социалната и екологична ангажираност на компанията.

CSR награда на Германското федерално правителство

24.04.2013
На HiPP бе присъдено 1-во място като една от най-отговорните компании в Германия

На HiPP бе присъдена 1-ва награда за нейната непрестанна ангажираност по отношение на опазването на околната среда и обществото, за управление на бизнеса, на пазара и работното място и с удоволствие получи признание за най-отговорна компания с нейната големина в Германия (500-4 999 служители). На 24 Април Герд Хофе, държавен секретар във Федералното министерство на труда и социалните въпроси и председател на журито, отличи общо 4 фирми с различна големина на празнично събитие в Берлин.

2012г Немска награда за устойчивост на немското федерално правитеслтво

07.12.2012
HiPP бе отличена като една от трите най-устойчиви компании в Германия.
На 7 Декември 2012 г. носителите на наградата за устойчивост на Немското федерално правителство бяха отличени в Дюселдорф. Кандидатите бяха отличени с награда за техния принос за икономически успех, социална отговорност и ресурсо-спестяващо управление на околната среда. Само компании, които са доказали своя изключителен принос в областта на устойчивото управление и които поощряват ориентирана към бъдещето социална ангажираност чрез своя бизнес бяха в списъка на одобрените.

Специална награда за Проф. д-р Клаус Хипп

28.11.2012
Специална награда за Проф. д-р Клаус Хипп е присъдена от Баварското министерство на труда и социалните въпроси, семействата и жените и асоциацията на пенсионерите в страната
Баварската правителствена награда „Reife Leistung” (фантастична работа ) бе присъдена на 11 победители от Баварското министерство на труда и социалните въпроси, семействата и жените на церемония в Мюнхен на 27 Ноември 2012 г. Наградата бе връчена на Проф. Клаус Хипп от Кристине Хадертауер, Баварски министър на труда и социалната политика. Тази награда е отличие на по-възрастните хора от цяла Бавария, които показаха специална ангажираност по социални, спортни, икономически или културни въпроси.

FAUN – Категория Отговорност и Устойчивост

22.11.2012
FAUN – Категория Отговорност и Устойчивост бе присъдена от от издателска къща „Deutsche Standards EDITIONEN” и одиторска компания Ernst & Young
За първи път тази година, съвместно с издатеслка къща „Deutsche Standards EDITIONEN”, одиторска компания Ernst & Young присъди FAUN, специална награда за германските семейни предприятия. Наградата се присъжда за изключителен бранд мениджмънт в три категории: 1. Традиции и обучение. 2. Отговорности и устойчивост 3. Иновации Тази многопрофилна награда обхваща областите на потребителите, услугите и индустрията. За в бъдеще наградата FAUN ще се присъжда на всеки три години. Самата награда, чието име FAUN е създадено като акроним на германския термин за семейни предприятия „Familienunternehmen” е създадена от Олаф Салие, изпълнителен директор на „Deutsche Standards EDITIONEN” и дизайнерът Даниел Бергс. Тя представлява дърво и символизира вкоренеността, растежа, обновлението и връзката със семейството и с марката. Щефан HiPP получи наградата в категорията „Отговорност и Устойчивост” от името на Проф. Клаус Хипп.

Баварската награда за семеен бизнес за 2012г

21.03.2012
За първи път през март 2012 г. собствениците на семеен бизнес (ASU) и младите предприемачи (BJU) предоставиха награди за семейни предприятия. Баварската награда за семеен бизнес 2012 г. бе присъдена в три категории „Устойчивост”, „Иновативност” и „Социална ангажираност” Клаус Хипп постигна 2-ро място в категорията „Устойчивост” за HiPP.

Германската награда Solar

05.11.2011
На 5-ти Ноември , Европейската Асоциацията за възобновяеми източници на енергия, EUROSOLAR присъди на производителят на детски храни HiPP от Пфафенхофен, немската награда Solar 2011.
Наградата Солар даде на HiPP чувството на удовлетвореност за десетилетията, през които следва своята фирмена философия за устойчивост. В крайна сметка „екологосъобразното производство на детски храни ” е доминираща тема в цялата история на компанията. HiPP не само е лидер в биологичното земеделие, но тя също въведе EMAS – сертифицираната система за управление на околната среда, тя е първият производител на храни в Европа, направил това, още през 1995 г. Благодарение на постоянното и устойчиво прилагане на тази система, компанията продължава да спестява енергия и ресурси и произвежда по-малко СО2 в Германия, въпреки че е удвоила производството си. Глобалното затопляне е тясно свързано с изчезването на животински видове, сортове растения. HiPP е активно ангажирана със запазването на биологичното разнообразието по този начин.

РОS награда за маркетинг

11.10.2011
През тази седмица немската награда POS за маркетинг бе дадена за 11-ти път от POSMA, POS Маркетингова Асоциация. Авангардните POS маркетингови кампании през 2010 г. бяха присъдени в 11 основни и 3 допълнителни категории, а именно злато, сребро и бронз. Компания HiPP успя да спечели дори два пъти. Захранващи храни – пакет от 6 бр. + тениска за кампания за Световното първенство по футбол през 2010 получи сребърна награда за POS маркетингова кампания в категорията „Малък бюджет – голямо въздействие”. В тази категория не бе присъдена Златна награда тази година. В категорията „Висок оборот на потребителски стоки” HiPP получи трета награда със същата кампания. В тази категория Coca-Cola спечели златна награда, изпреварвайки Milka (Kraft Foods).

Признание за Баварския Пакт за опазване на околната среда

27.09.2011
Признание за дългогодишна ангажираност в съвместното опазване на околната среда от Баварския Пакт за опазване на околната среда.
HiPP бе една от първите подписали споразумението на Баварския пакт за опазване на околната среда - „Да опазим околната среда заедно” основан на 23 Октомври 1995 г. Като компания лидер в тази област, HiPP бе удостоена с награда за своята дългогодишна и образцова отдаденост от министър Cьодер на церемония в Мюнхен. „Целта на Пакта за опазване на околната среда е да засили и по-нататъшното развитие на ангажираността на Баварските компании в областта на опазване на околната среда на основата на персонална отговорност и доброволни действия. Членовете на този пакт са силен пример за принос към Бавария, която е устойчива и еколого-съобразна зона за живеене” каза Cьодер. По време на церемонията, министърът предостави награда на 120 водещи Баварски компании, които бяха сред първите членове на този пакт за опазване на околната среда.

Купа за продажби

08.06.2011
През последните години кампанията за захранващи храни „Подкрепете своя екип с безплатна фен тениска ” на HiPP спечели „Оскар за насърчаване на продажбите”. Тази награда се дава от „Lebensmittel-Zeitung direct”, а церемонията по награждаването се проведе на 8 Юни 2011. С тази награда HiPP спечели своето първо маркетингово отличие в областта на насърчаване на продажбите. „Купа за продажби 2011” се дава в различни категории. В категорията „Индустриални промоции” наградата ни бе дадена от независимо експертно жури за специална промоционална ефективност, както и за креативност на нашата промоционална подаръчна кампания

Уважаван търговец

19.05.2011
По повод деня на Федералната Асоциация в Германия, бе награден Проф. д-р Клаус Хипп (HiPP Baby Food) със почетна награда KKV „Почетен търговец 2011”. Хвалебствената реч бе произнесена от Министър Екарт вон Кладен на Федералното канцлерство. С тази почетна награда, Католическата Социална Организация напомни за стара ключова компетентност на асоциацията: идеалът за „уважаван търговец”. Тя награждава бизнесмени, които практикуват „”, етично, добро отношение” към служителите, клиентите и общността. Важни критерии са обществената ангажираност, предприемачески дух и справедливо ръковдство.

Econosophen

06.04.2011
Мюнхен – 6 Април 2011, немската организация за взаимопомощ „Human Plus e.V.” удостои производителя на детски храни Проф. Клаус Хипп с „Econosophen”. Тази награда се дава ежегодно на личности и компании с висока обществена отговорност и изключителни заслуги от международно активна благотворителна организация. „Нman Plus e.V.” е призната асоциация с нестопанска цел за хуманитарна помощ. Неговите дейности са допринесли за облекчаване на бедността и тежкото положение в много страни по света от 1998 г. насам Организацията за помощ каза, че причината за наградата е, че когато Клаус Хипп реши да помогне на децата в нужда в Хаити и Пакистан, той потърди,че го е направил не толкова по професионални причини, а защото това е призванието на живота му.

Баварски конституционен медал

01.12.2010
Мюнхен – Генералният директор на Баварската медийна компания (BR) , Томас Грюбеи производителят на детски храни Проф. Клаус Хипп бяха наградени със златен конституционален медал в Мюнхен.

И двамата наградени получиха своите медали в Баварският парламент. Председателят на Федералния Държавен Парламент Барбара Статум също награди 43 други личности, за техния социален принос. 14 наградени победители получиха златен конституционален медал, също бяха раздадени 31 сребърни медала.

Про-биокултура

На 27.11.2010 wв Будапеща се проведе събитие от съществено значение. В деня на Науката за изключителни постижения за развитие на Унгарската био-култура беше награден г-н Ксаба Боди, генерален мениджър на HiPP Kft. Той получи награда, почетен медал и диплом.

Предприемач на годината

12.11.2010
На 12 Ноември 2012 г. Проф. д-р Клаус Хипп получи престижната бизнес награда „Предприемач на 2010 г.” във Франкфурт на Майн. Носителите на наградата се отличават със стъбилността на своя бизнес и с тяхното чувство за отговорност .

В допълнение, проф Клаус Хипп беше номиниран за наградата „Световен предприемач за 2011 г.” . тази международна церемония се проведе в Монте Карло през пролетта на 2011 г. В петъчната нощ в старата Опера на Франкфурт , Ernst & Young наградиха „Предприемач на годината 2010”. „Носителите на наградата впечатлиха журито не само с цифрите, показващи техния растеж, но също и с тяхната готовност да поемат рискове и с тяхната обществена ангажираност” обясни Волфганг Глаунер, организатор и програмен директор на това състезание.

Наградата „Steiger” в категорията „Околна среда”

13.03.2010
На 13 Март в Бохум, Германия бе връчена наградата Steiger, която символизира толерантността и хумаността. Клаус Хипп спечели наградата в категория „Околна среда” , „защото той приложи своите личостни ценности в практиката като предприемач в продължение на десетилетия и признанието е за неговите усилия за опазване на природата и на околната среда ”. Отново и отново Клаус Хипп привлече вниманието на обществеността към опасността от продължаващото замърсяване на околната среда. Той няма възражения по отношение на производството в Германия. По този начин той създава работни места и ръководи своя бизнес по модерен начин, в съответствие с последните нормативи за опазване на околната среда.

Немска награда за устойчивост

06.01.2009
Немска награда за Устойчивост в категорията „Устойчиви покупки”
HiPP получи немската награда за усойчивост за заслуги в областта на устойчивите покупки. Компанията има дългогодишно практикувано последователно устойчиво управление на най-високо ниво по цялата производствена верига. От покупката до продукцията, дистрибуцията и управлението, принципите на устойчиво развитие винаги са взети под внимание. HiPP се отличи в прилагането на тези принципи в областта на закупуването. С около 25 000 тона в световен мащаб HiPP е най-големия преработвател на био суровини.

Награда за опазване на околната среда „Златното цвете на Rheydt ”

13.09.2009
Таз годишния носител на наградата, Клаус Хипп, бе лидер в областта на производтсвото на детски храни от органично земеделие от 30 години. „Той смело изпревари времето си” така почетния гост бе описан от кмета Норберт Буде. „Клаус Хипп не само даде своето име на биологичното земеделие” добави председателя на Съвета на настоятелите по церемонията на награждаването със Златното цвете , д-р Готфрид Арнолд в своята реч. „През изминалите години той успя да редуцира емисиите от СО2 от своята компания с повече от 90%. Основният дял от доставяната енергията е от възобновяеми суровини. Консумацията на вода е намалена с 40% за тон произведена продукция”. „С Клаус Хипп обществото е станало по-екологосъобразно, по-хуманно и по-внимателно”.

Марка на столетието

15.10.2009
На 15 Октомври, издателската къща „Deutsche Standards EDITIONEN” представи 16-тото издание „Марка на века” на панаира на книгата във Франкфурт.
250 известни марки, една от които HiPP, докуметнтират икономическата сила на немските марки в индустрията. Те са компании, произвеждащи продукти, превърнали се в символ в категорията си. Съдомиялни машини? Гумени мечета? Детски храни? Точно: Miele, Steiff, Haribo и HiPP!
Кигата с марките може да се намери във всяка немско-езична книжарница, а изданието „Марки на столетието” може да се намери във всеки Гьоте институт и всяко посолство по света.