Съвети относно бурканчетата с храна

Подготовка на пюрето за консумация

Отсипете толкова, колкото очаквате, че Вашето бебе може да изяде и затоплете порцията в топла вода на водна баня или в микровълнова фурна. Ако използвате водна баня, уверете се, че температурата не надвишава 70°C, защото при такава температура етикета ще се отлепи и ще изпуснете бурканчето!

  • Слез затопляне, разбъркайте добре съдържанието на бурканчето, съда или купата с пластмасова лъжица и внимателно проверете температурата.
  • Не използвайте повторно остатъчна храна, която вече е била затопляна.
  • Незатоплените остатъци от храна, трябва да бъдат съхранявани в хладилник, но те трябва да се използват в рамките на 1-2 дни (виж етикета).
  • Моля, обърнете внимание: при температура над 70°C етикета ще се отлепи и ще изпуснете бурканчето.

Обърнете внимание на безопасността

Всяко бурканче и съд се проверяват за перфектно запечатване преди напускане на нашата производствена линия. Това гарантира доставката само на правилно запечатани продукти . За да предложим на Вашето бебе храна, която е с отлично качество по всяко време, моля проверявайте дали опаковката е невредима още в магазина и непосредствено преди да го отворите за първи път.

По отношение на бурканчето, направете „проба на капачката“: центърът на капачката трябва да бъде вдлъбнат (капачката е извита леко надолу) и не трябва да поддава на натиск. Всеки буркан с извита нагоре капачка не трябва да се използва от съображения за безопасност.

В допълнение, трябва да чуете ясен звук от пукване на капачката, когато отворите за първи път бурканчето.