HiPP Babysanft основен асортимент – грижа за особено чувствителна кожа, склонна към развитие на атопичен дерматит.

Какво е атопичен дерматит?

Атопиченият дерматит е едно от най-честите заболявания на кожата в детска възраст и честотата му се е увеличила пет пъти за последните 50 години.

Атопиченият дерматит е не заразно хронично или хронично повтарящо се заболяване на кожата. Основните му характеристики са много суха кожа, склонна към зачервяване и лющеща се екзема, често със силен сърбеж.

Какво би могло да се направи в този случай?

Добрата новина е, че повечето деца страдат само от лека форма на това заболяване. За тази умерена форма, често определяна като „чувствителна, суха кожа”, се ползва т.нар „основна терапия”. Това включва редовна грижа за кожата с особено подходящи продукти, които снабдяват кожата с ценни съставки и най-вече я овлажняват.

За много хора с лек атопичен дерматит и за хора, чиято кожа е склонна към атопичен дерматит, продукти, специално създадени за хората с атопичен дерматит (фармацевтични продукти) не са необходими. Като правило, продуктите за ежедневна грижа са също подходящи за тях. Тяхната поносимост трябва да бъде дерматологично потвърдена. В най-добрия случай тези продукти трябва да не съдържат никакви компоненти, които често причиняват алергични реакции. Добре е да се консултирате с Вашия дерматолог по този въпрос.

HiPP Babysanft: дерматологично доказана като подходяща при силно чувствителна кожа, склонна към атопичен дерматит.

За да провери кожната поносимост на серията HiPP Babysanft при високо чувствителна кожа, бяха тествани следните продукти:
HiPP Babysanft измиващ душ-гел, Шампоан за тяло, Душ крем за тяло, детски шампоан, Хидратиращ крем и Подхранващ крем.

Резултат: всички тествани продукти показаха отлична кожна поносимост и са подходящи за основна грижа на силно чувствителна и склонна към екземи кожа.

Ето защо тестваните продукти от серията HiPP Babysanft са подходящи не само за ежедневна грижа на здравата бебешка кожа, но и са добре поносими в случааи на силно чувствителна и склонна към екземи кожа.