Откъде идват нашите органични бадеми? Как и къде се отглежда те?

Диворастящите бадемови дървета са характерни за Средиземномоеирето и са култивирани дълго време. Бадемите, които HiPP ползва за добиване на бадемово олио се отглеждат в Испания. Нашите биологични бадемови дървета растат на Средиземноморсия бряг на Испания, „Costa Blanka” в района на Аликанте, където климатът е перфектен за тях. Бадемовите дървета са органично отглеждани (в съответствие с изискванията на Европейския съюз за органично земеделие 834/2007/EU)

Как се добива нашето органично бадемово олио?

Нашето органично бадемово олио се получава от зрели, сладки бадеми – „pinchsdos”. В Испания прибирането на реколката от бадеми се извършва през август, след това бадемите се транспортират до Германия. Подбират се само ядките с най-добро качество, подлагат се на студено пресоване и след това на филтриране. Пресирането се извършва машинно. Нежеланите белтъчни компоненти се отделят в процеса на филтриране. Само този процес на пречистване може да гарантира постоянно качество и безопасност на продукцията.

Защо органичното бадемово олио е с толкова високо качество?

Бадемовото олио е едно от най-ценните и скъпи масла за поддържане на кожата. Съдържанието на масло в бадемите е между 50 и 55%. То има светло жълтеникав цвят, доста рядко е и има характерен лек аромат и вкус. Поряди своя състав био бадемовото масло е сред най-ценните масла за грижа за кожата и има много добри подхранващи свойства: бадемовото олио е богато на подходящите за кожата моно- и ди-ненаситени мастни киселини (над 90%), които я подхранват и защитават много добре. Процентното съдържание на олеиновата киселинав в бадемовото масло е доста високо (>70%), следвана от активиращата кожата линолова киселина (>20%), гама –линоленовата киселина има изключително позитивен ефект върху суха кожа. Бадемовото масло е също с естествено съдържание на витамин Е (токоферол), който е антиоксидант (срещу свободните радикали), по този начин защитава кожата от външни въздействия.

Защо биологичното бадемово олио е толкова подходящо за бебешката кожа?

Бадемовото олио е с доказана ефектовност в козметиката от столетия и е било известно със своите ценни качества. То се е доказало като ефективно в грижата за чувствителната детска кожа със своята отлична поносимост по отношение на чувствителна и суха кожа и със силно подхранващите си свойства. Бадемовото олио е несравнимо леко и не дразнещо кожата. Заради комбинацията от подхранващите и омекотяващите си свойства, акушерките често го препоръчват за грижа за бебешката кожа. То е и отлично масажно олио, като прави кожата приятно мека и нежна.