Пиене

Колко трябва да изпива едно малко дете?

На малките деца трябва да се дава да изпиват прибл. 100 - 150 мл течности от чаша при всяко хранене. Общото количество за деня, което трябва да изпиват е около 1 л. Жаждата на детето ви може, разбира се, да варира:  когато то е много активно или когато е много топло навън, детето ви ще се нуждае от повече течности.

Кои напитки се препоръчват?

Водата е най-подходяща за утоляване на жаждата при децата (питейна вода от чешмата или изворна вода като тази на HiPP) също и неподсладени билкови чайове или плодови чайове. От време на време можете да предложите на детето си разредени плодови сокове в съотношение 1 част сок и 2 части вода или чай. Можете сами да смесвате разредения сок със 100% плодови сокове и вода от чешмата или минерална вода.

Дали детето ми е достатъчно голямо, за да пие газирани напитки?

Най-често, газираните напитки и содата съдържат голямо количество захар и доставят много енергия, докато съдържанието на плодове, доставящи витамини и минерали в тях е нищожно малко или въоще не съществува. Поради това тези напитки, както и напитките, съдържащи кофеин не са подходящи като утоляващи жаждата на малките деца.

Имате ли допълнителни въпроси?

Моля, обърнете се към: 

Контакти