Специализирани формули

Кога е добра идея да се даде Специализирана формула HiPP Aнти Рефлукс?

Много бебета връщат малко храна с оригването след хранене. Това е напълно нормално и не трябва да бъде причина за тревога, ако бебето Ви е щастливо и наддава добре.

Въпреки това, ако бебето Ви често оригва и повръща и се притеснявате, моля, свържете се с Вашия педиатър. Той може да прецени дали специализирана формула, като HiPP AR е подходяща за Вашето дете.

HiPP AR Биологична Специализирана формула съдържа клей от рожкови. Този естествен сгъстител прави формулата особено плътна и гарантира, че млякото се задържа в стомаха по-добре. Следователно връщането на млякото в хранопровода се намалява (анти-рефлукс).

Специализираните формули трябва да бъдат давани под медицинско наблюдение.

За кои деца е предназначена Специализираната формула HiPP Comfort?

През първите няколко месеца червата на бебетата са все още много чувствителни. Стомашно-чревните оплаквания като метеоризъм, колики или запек не са рядкост. От опит знаем, че близкият контакт с Вашето бебе, спокойното ежедневие, нежният масаж на стомахчето и оригването могат да помогнат, за да се справим с нарушенията в храносмилането. Повечето нарушения в храносмилането изчезват от само себе си.
В случай на запек трябва да бъдете внимателни за правилното дозиране на млечната формула.

Ако бебето Ви страда от чести храносмилателни нарушения, съчетани със силен плач, специализираната формула може да помогне като облекчи това състояние.
Специализираната формула HiPP Comfort е със специален състав, който регулира храносмилането, разхлабва изпражненията и поради това може да помогне при метеоризъм и запек.

Вашият педиатър може да Ви каже дали Специализираната формула HiPP Comfort е подходяща. Специализираните формули трябва да се дават само под лекарско наблюдение.

Подходящи ли са Специализираните формули на HiPP за деца с риск от развитие на алергии?

Двете Специализирани формули HiPP имат различни функции в това отношение:

Специализираната формула HiPP Comfort е подходяща за превенция на алергии, поради доброто разделяне на белтъчната молекула в състава си.

Специализираната формула HiPP AR има различно действие.
Тя съдържа протеини с непроменена структура и затова не трябва да се дава на бебета с риск от развитие на алергии през първото полугодие от живота. Съгласно официалните препоръки бебета с риск от развитие на алергии трябва да се хранят само с кърма и/или хидролизирани (= накъсани на по-малки вериги) протеини.
Моля, обърнете се към Вашия педиатър за съдействие.

Бебето ми повръща и има газове: Коя формула може да ми препоръчате?

Ако детето Ви има храносмилателни проблеми и често повръща, тогава Вие трябва обезателно да говорите с Вашия педиатър за това. Той може най-добре да прецени и да реши коя формула е най-подходяща за детето Ви. Обикновено първо се налага лечение на симптомите от страна на храносмилателните нарушения, но всеки отделен случай трябва да се преценява строго индивидуално.

Мога ли да комбинирам Специализираните Формули на HiPP с Обикновени Формули за кърмачета на HiPP?

По принцип е възможно да се съчетават Специализираните Формули на HiPP с Обикновените Формули за кърмачета на HiPP. Вашия педиатър трябва да реши дали това има смисъл и да направи съответните препоръки.

Трябва да се вземе под внимание, че облекчаване на оплакванията като метеоризъм, запек или често повръщане може да бъде постигнато благодарение на съответния специализиран състав на формулите. На дете, което често повръща може да се помогне с особено гъстата и кремообразна Специализирана формула HiPP AR, която намалява рефлукса на млякото в хранопровода. Ако за следващото хранене се използва нормална млечна формула не може да получите очаквания резултат.

Имате ли допълнителни въпроси?

Моля, не се колебайте да се свържете с нас на адрес:
България, гр. София 1336 п.к. 140
тел.: 02 927 7291

Форма за контакт