Уверете се, че пиете достатъчно течности

Тялото Ви се нуждае от много течности

Уверете се, че пиете достатъчно, защото особено по време на бременност тялото Ви се нуждае от вода не само като средство за транспорт, но и за образуването на допълнителна кръв и околоплодни води за снабдяването на нероденото бебе. Идеални напитки биха били минерална вода, плодови сокове, смесени с вода, зеленчукови сокове, плодови и билкови чайове.

Можете да опитате плодовите сокове HiPP  , които можете да разредите и изпиете като лек плодов сок, смесвайки ги с вода в съотношение 1:2.

Храни, които да избягвате

Бъдещите майки трябва да избягват да пият чисти плодови сокове, плодови и газирани напитки, тъй като те съдържат много захар и излишни калории. Разбира се, трябва напълно да се въздържате от алкохол, в името на здравето на Вашето бебе. 

Консумацията на кафе и черен чай трябва да се намали до максимум 2-3 чаши на ден, тъй като голямото количество кофеин може да има вредно влияние върху бебето. По-добре е еда пиете безкофеиново кафе или билков чай.

Дори да не изпитвате жажда, пак се нуждаете от течности

Полезни съвети за тези, които ное могат да пият толкова много: пийте напитки, които харесвате, на определено време през деня. Например, веднага след събуждане сутрин, по време на обедната почивка и привечер. Пиенето на течности е въпрос на привикване, но хората често забравят за това.

Дори да не изпитвате жажда, пак се нуждаете от течности. Затова, винаги дръжте под ръка бутилка с минерална вода или чайник с чай, било то на бюрото си или на кухненската маса. Имайте предвид, че потребността Ви от течности ще се увеличи още повече по време на кърменето.

Нужда от течности

  Небременни жени Бъдещи майки Кърмещи майки
Напитки 1410 мл 1470 мл 1710 мл
Твърди храни 860 мл 890 мл 1000 мл
Общо 2270 мл 2360 мл 2710 мл
Увеличена потребност   +90 мл +440 мл