Skip to main content

Какво означава „премиум органично качество“?

Ние не правим компромиси с качеството на нашите продукти! В името на Вашето бебе и нашата околна среда.

Аз гарантирам това с моето име..


100% БИО Плодове

Плодовете на HiPP са подложени на най-строгите проверки на качеството - от цъфтежа до реколтата. Ние използваме само меки плодови сортове, които са с ниско съдържание на киселина. На тях им се дава време да узреят сами и да развият пълния си вкус. Нашите плодови храни в бурканче не съдържат добавени захари, аромати, консерванти и изкуствени оцветители.

Към продуктите

100% БИО Зеленчуци

За нашите бебешки храни използваме зеленчуци, отговярящи на стриктните ни критерии за органик качество. Те са идеални за начало на захранването.

Към продуктите


Защото искаме децата ни да наследят свят, в който си струва да се живее и да се обича.


Нашият HiPP Биологичен знак

Стефан Хипп обяснява разликата между стандартното органично качество и HiPP органичното качество..

 

В HiPP имате собствен биологичен знак. Защо?

Стефан Хипп: Първо, заради традицията. Преминахме към биологично земеделие преди повече от 50 години. По това време органичните продукти все още не бяха голяма тема и ние определено плувахме срещу течението. Въпреки това бяхме напълно убедени в нашия избор и доразвихме нашето биологично земеделие и производствени практики, като по този начин поставихме нови стандарти за качество в сектора на бебешките храни. Нашите стандарти за качество се прилагат за всичко - от подбора на полето и отглеждането на културите до обработката, като резултатът са нашите органични HiPP храни в бурканчета.

 

Био знакът на EC не означава ли също определен стандарт за качество?

Стефан Хипп: Да, разбира се. Регламентът на ЕС за биологичното земеделие е нещо добро. Той забранява използването на химически синтезирани пестициди/торове и зелено генно инженерство, както и изкуствени оцветители, консерванти, аромати и подобрители на вкуса.

 

Защо тогава имате свой собствен биологичен знак – това не е ли излишно?

Стефан Хипп: Съвсем не. Стандартният биологичен знак на ЕС е добър и важен. Въпреки това, той не регулира качеството на органичните стоки извън това, което фермерът прави на своите полета. За съжаление, замърсителите на въздуха и почвата също могат да замърсят посевите. Ето защо законът разрешава много малки количества пестициди в бебешката храна. Това не е така за стандартите на HiPP. Ние се стремим към значително по-ниски гранични стойности от разрешените от закона. Това означава, че не допускаме тези остатъчни замърсители и следователно извършваме цялостна проверка на качеството на високо техническо ниво. Само перфектни органични суровини влизат в нашите бурканчета и получават нашия HiPP Биологичен знак.

 

Значи биологичният знак на HiPP означава най-високо ниво на чистота? Това как все още е възможно в наши дни?

Стефан Хипп: Първо проверяваме почвени проби, за да видим дали дадено поле може да се използва. Преди много години ние ексклузивно договорихме площите, които са най-подходящи за отглеждане на всеки вид зеленчук. С течение на времето натрупахме специализирани познания за това как най-добре да управляваме сеитбообращението на нашите полета. По време на процеса на отглеждане ние съветваме нашите биологични фермери и работим в тясно сътрудничество с тях. Когато накрая суровините биват доставени, ние ги приемаме само ако са преминали нашите лабораторни тестове и отговарят на строгите изисквания за чистота на HiPP.