Чайове Щадящи зъбите

Бебешките чайове трябва да са нежни към зъбите, доколкото е възможно веднага след появата на първото зъбче.

Научно тествани

Всички чайчета HiPP, които притежават знака Щастливо зъбче са научно тествани за щадене на зъбите в контролирано практическо изследване. Само онези продукти, които са доказали, че не предизвикват кариес, които не увреждат и не разрушават повърхностния емайл на зъбите, преминават успешно теста.

Как е проведено изследването? На доброволци се предлага нашият чай. 30 минути след приема е измерена стойността на рН в устата им. Стойността на рН е показател за нивото на киселинност; колкото по-ниска е стойността на рН, толкова по-кисел е продуктът. Киселини, които идват директно от храната или възникват от разграждането на захари от бактериите в устата, могат да увредят зъбния емайл.

Тъй като стойността на рН не е паднала под критичната стойност от 5.7, нашият чай е получил печата Щастливо зъбче като знак за продукт, който щади зъбите.

Чайове Щадящи зъбите
подходящи от самото начало

Екстрактните чайове „Комфорт” и „Копър” на HiPP, направени от 100% билкови екстракти и без добавена захар, както и HiPP "Биологичен чай от копър" на пакетчета, който съдържа само копър, са щадящи зъбите. Също така тези чайове са преминали теста за щадене на зъбите и следователно носят логото Щастливо зъбче.

 

Защо чайчетата на пакетче „Био плодов чай” и „Био чай с ябълка и копър” не носят знака Щастливо зъбче?

Чайовете HiPP в пакетчета са без добавена захар, но те могат да съдържат парченца плодове и като резултат от това, остатъци от плодова киселина. Те не могат да бъдат етикетирани като щадящи зъбите поради естественото съдържание на захар в плодовете.

Знакът Щастливо зъбче

Щастливо зъбче – един добър знак

Този знак за качество се присъжда на храни и напитки, които са доказали, че не увреждат зъбите, не предизвикват кариес, така също не вредят на емайла на зъбите, в резултат на киселинната ерозия. Това е изпитано в научни изследвания признати в целия свят

Ще откриете “усмихнатото бяло зъбче със защитен чадър” в следните HiPP чайове:


от самото начало

  • На пакетчета: HiPP Биологичен чай от копър
  • Екстрактен чай: HiPP Чай Комфорт
  • Екстрактен чай: HiPP Чай от копър


от 6-ти месец

  • Инстантен чай: HiPP Чай от лайка


от 8-ми месец

  • Инстантен чай: HiPP Плодов чай с ройбос
  • Инстантен чай: HiPP Плодов чай с маточина

Какъв е произходът на логото Щадящ зъбите?

Знакът Щастливо зъбче и “Aktion zahnfreundlich e.V.”(компания за защита от увреждане на зъбите) са тясно свързани. Тази компания е основана през 1985 г. и е сдружение с не стопанска цел на лекари, стоматолози, диетолози, журналисти, частни лица и търговски предприятия. Членовете на сдружението са си поставили за цел да разясняват на обществеността връзката между здравите зъби и храненето. Хранене без увреждане на зъбите е представено чрез дейността на членовете на сдружението.

Наградените тествани продукти с международно регистрираната търговска марка "Щастливо зъбче с чадър" дава на потребителите полезна насока в големия избор от продукти „без захар".

От юни 2011 г. "Щастливо зъбче" и здравното послание, което върви с него, са и с положителна оценка от EFSA (Европейски орган за безопасност на храните). Това означава, че символът Щастливо зъбче и свързаното щадене на зъбите са официално признати в цяла Европа.
www.zahnmaennchen.de