Какво означава биологично качество?

Бебетата, които не са кърмени или са само частично кърмени се нуждаят от избрана формула, която е разработена по модела на кърмата. Организмът на бебето все още е много чувствителен. Ето защо съставът на формулата за кърмачета е ясно установен със закон. Като основа се използва краве мляко, което осигурява калций и ценни протеини. Важно за HiPP е, че ние използваме продукти, които са възможно най-естествени , както и използваме само строго контролирано биологично мляко като основен продукт за нашите органични млечни формули.

Повече от 40 годишен опит

Биологичните млечни формули HiPP са разработени от специалисти по детско хранене, въз основа на най-важните научни открития през последните 40 години. Чрез използването на биологични продукти ние значително надвишаваме изискванията на закона при избора на суровини за производството на млечните формули за кърмачета.

Greenpeace: Оценка "препоръчано"

Потвърдено от Greenpeace: в наръчника на потребителя"мляко за деца - потребление без генно инженерство", измежду всички най-големи и лесно достъпни марки на производители на млека за кърмачета, само Биологичните млечни формули на HiPP бяха наградени с рейтинга "препоръчано".

Отглеждането на генно модифицирани растения (така също и за фураж) е ясно забранено съгласно Регламента на ЕС за биологично земеделие. HiPP също е убеден, че био-земеделието е най-добро и е несъвместимо с генното инженерство. Нашият дългогодишен опит в преработката на органични суровини гарантира най-доброто биологично качеството. Повече от 600 проверки във всяка производствена партида означават максимална сигурност за вашето бебе.

Биологичният знак HiPP

Биологичният печат на HiPP обозначава специалното биологично качество, за което Клаус Хипп лично гарантира. Този печат дава гаранция за най-високо биологично качество, надминаващо изискванията на ЕС. В допълнение ние подбираме нашите суровини надвишавайки строгите изисквания на закона за производство на млечни формули.