Хранителен план: От раждането до 4-ти месец

Майчиното мляко - толкова дълго, колкото Вие и Вашето дете искате

През първите месеци от живота на бебето, кърменето е най-добрата храна за него.

Ако не кърмите, адаптираните формули за бебета представляват единствената алтернатива. Формулите за бебета са със състав, който покрива изцяло хранителните нужди на бебето през първите месеци от живота. Поради това тези формули могат да бъдат използвани като единствена форма на хранене. Формулите за бебета, също както кърмата, трябва да се дават според нуждите на бебето; това означава толкова често и в такова количество, каквото Вашето бебе иска да приеме.

През първите месеци след раждането с приема на мляко Вашето бебе задоволява едновременно глада и жаждата си. Приемът на допълнителни течности под формата на чай или вода е необходим само, ако бебето се изпотява много или губи много течности (например при диария).

Световната здравна организация (WHO) препоръчва кърменето да продължава до 2 годишна възраст или по-дълго. Ако Вие не кърмите, Ви препоръчваме млечни формули HiPP, които са създадени конкретно за индивидуалната възрастова група на Вашето дете или HA формули HiPP за бебета в риск от развитие на алергии.