Хранителен план: От 7-ми месец*

Майчиното мляко - толкова дълго, колкото Вие и Вашето дете искате

* Стартирайте със захранването съобразно с развитието на Вашето бебе и  започнете най-рано след 4-ти и най-късно след 6-ти месец.

На тази възраст при някои от бебетата поникват първите зъби. Бебетата също така движат езика и цялата уста по-добре. Сега храната може да съдържа малки парченца, така че бебетата постепенно да свикват с такава храна.

Ранно сутрешно хранене: Сутрин бебето все още може да се кърми или да му се дава млечна формула. Накърмете бебето или пригответе хранене с HiPP 2 Combiotic Преходно мляко. Преходното мляко е адаптирано към специалните нужди на по-големите бебета и осигурява на детето всички важни хранителни вещества, от които се нуждае, в допълнение към захранващата храна. От 8-ми месец бебето Ви може да се научи да изпива млечната формула от чаша. Това подобрява развитието и се отразява добре на зъбките.

По-късно сутрешно хранене: По-късно сутринта можете да продължите да кърмите бебето или да му предложите HiPP 2 Combiotic Преходно мляко. Ако бебето Ви е много гладно, може да му предложите и плодово-зърнено каша – приготвена от Вас самите или под формата на готова HiPP Плодове & Зърна каша в бурканче.

Обедно хранене: Можете да предлагате на Вашето бебе нашите менюта от 8-ми месец. Те съдържат малки, нежни парченца, които стимулират Вашето бебе да дъвче. Приучаването към дъвчене е важно за развитието и за речта. Порциите са по-големи при тази възрастова група, тъй като сега бебето Ви се нуждае от по-голямо количество, за да се засити.

Следобедно хранене: Идеална за следобедно хранене е плодово-зърнената каша. Новите плодови предложения съдържат още повече вкусове. Можете сами да приготвяте кашата, като използвате HiPP Биологична зърнена каша и HiPP Плодове в бурканче. Указания за това можете да намерите върху опаковката на HiPP Био зърнени каши. Също следобед можете да нахраните Вашето бебе с HiPP Плодове & Йогурт.

HiPP предлага различни храни като първи хапки, като например HiPP Бебешки бисквити. Тези продукти представляват идеално решение за междинно хранене и подобряват дъвченето и укрепват дъвкателните мускули.

Вечерно хранене: Предлагат се разнообразни млечни каши, както и HiPP супи.

Напитки: С въвеждане на твърдите храни с всяко хранене трябва да се предлага и нещо за пиене. Вода, неподсладени чайове или разредени плодови сокове, като HiPP Биологичен чай, HiPP био сок и минерална вода са най-подходящи.

 

Често задавани въпроси

Бебето ми все още няма никакви зъби. Може ли все пак да приема храна с твърди парченца?
Да, защото парченцата са толкова малки и меки, че бебетата могат да ги смачкат върху небцето си, като използват езика си.

Бебето ми все още не харесва по-твърдата храна. Какво да правя?
Продължавайте да давате обичайната храна и предложете храната с парченца отново след няколко дни.

Колко голяма трябва да бъде една порция?
Нашите бурканчета с храна от 8-ми месец съдържат съобразени с възрастта порции, които се изяждат наведнъж от повечето деца. Има и деца, които изяждат малко повече или се засищат с по-малко количество. Съвършено нормално е апетитът на Вашето бебе да показва известни колебания.

Съвети за здрави зъбки:

  • Осигурете редовна дентална грижа от появата на първото зъбче
  • Не предлагайте никаква храна и единствено вода или неподсладен чай след почистването на зъбите
  • Никога не оставяйте шишета с млечна формула или чай като залъгалка, средство за заспиване или за постоянно сучене
  • Винаги Вие дръжте шишето и оставете бебето да утоли жаждата си бързо
  • Приучете бебето да пие от чаша от 8-месечна възраст