Бутилки

Колко гореща трябва да бъде водата, за да се разтвори млякото на прах?

Не смесвайте млякото на прах с гореща вода, за да не се навреди на витамините и естествените млечно-кисели култури. Използвайте преварена вода охладена до 40-50 ° C. Млечните формули HiPP се разтварят лесно при тази температура. За да се достигне желаната температура от 40-50 ° C, поставете съда съдържащ прясно преварената вода в съд със студена вода за няколко минути.

 

Как мога да определя точната температура на приготвеното мляко?

Температурата на млякото, подходящо за консумация може да бъде тествана върху опакото на ръката Ви: сложете няколко капки мляко върху китката на ръката си. Трябва да почувствате млякото приятно топло.

Мога ли да приготвям млечната формула в микровълнова фурна?

Ако млечната формула е приготвена според инструкциите посочени върху опаковката, не е необходимо да се затопля в микровълнова фурна, тъй като вече е с подходяща температура за консумация.

Мога ли да запазя вече приготвената млечна формула топла?

Вече приготвени, млечните формули трябва да бъдат използвани веднага поради хигиенни причини. Ако бебето Ви не може да довърши бутилката веднага, моля пригответе нова порция за следващото хранене и не използвайте остатъчното количество мляко.

Съхранение

Съдържанието на вече отворена опаковка трябва да се използва в рамките на 3 седмици. Фолиото гарантира защита за възможно най-добра свежест и аромат. Млечните формули по принцип трябва да се съхраняват на хладно (при стайна температура), на сухо място и не в близост до вещества или храни със силна миризма. За тази цел е изключително подходяща кутията за съхранение на HiPP.

Имате ли допълнителни въпроси?

Моля, не се колебайте да се свържете с нас на адрес:
България, гр. София 1336 п.к. 140
тел.: 02 927 7291

Форма за контакт