Нежен масаж

Редовният масаж и интензивната грижа са нужни на Вашата кожа.

Особено по време на бременността, масажите и интензивната грижа за кожата имат позитивен ефект за поддържане на нейната еластичност. За да подпомогнете кожата в областта на корема, бедрата и гърдите да преминат периода на бременността без никакви видими последици, ние Ви препоръчваме редовен масаж и третиране на засегнатите зони от самото начало. Съществуват доказателства, че редовното масажиране подпомага както циркулацията на кръвта в кожата, така и кожния метаболизъм, а също помага да се запази и еластичността на кожата.

Масаж на корема

Нанесете масажно олио HiPP Mamasanft върху по-голяма област от кожата. Ако коремът Ви все още не е толкова голям, препоръчваме да опитате нежен масаж с пощипване с върха на пръстите, който нежно отпуска съединителната тъкан:

С палеца и показалеца си внимателно хванете малка област от кожата и повдигнете леко. Можете нежно да търкаляте кожата между пръстите си. Стиснете кратко, след това оставете кожата да се изглади отново. Продължете с кръгови движения, докато обхванете цялата област на корема.

Моля забележете:

Ако при Вас съществува риск от преждевременно раждане, трябва да се консултирате с Вашият лекар или акушерка преди интензивен масаж, тъй като масажът може да стимулира нежелани контракции.

Ако коремът Ви се втвърдява или просто не желаете масаж, можете само да нанесете масажното олио по кожата си и нежно да го разтриете и разнесете. Плъзгайте върха на пръстите си настрани или от долу нагоре с въртеливи движения.

Най-добрият начин да избегнете появата на стрии е да масажирате два или три пъти дневно засегнатата кожа в областта корема, ханша и бедрата, като се започне най-късно след третия месец от бременността.

В допълнение можете да масажирате корема със суха памучна кърпа или мека четка за тяло.

Масаж на гърдите

По време на бременността, кожата на гърдите също се разтяга значително. За ефективна грижа, нанасяйте ежедневно по малко количество масажно олио HiPP Mamasanft и разнасяйте с кръгови движения спирално от вън към средата на гърдите. Не засягайте зоната на зърната.

Масаж на бедрата

Не трябва да пренебрегвате вашия ханш, бедра и хълбоци при дневния масаж. Изплакването със студена вода стимулира циркулацията на кръвта в кожата. А след раждането масажът подпомага възстановяването на тъканите.

Съвет: Масаж на перинеума

За да се подготвите за раждането, акушерките често препоръчват редовен масаж на перинеума. Този масаж подобрява циркулацията на кръвта и по този начин еластичността на тъканите. HiPP Mamasanft масажно олио е перфектно за тази цел. Ако имате някакви допълнителни въпроси касаещи бременността и кърменето, моля консултирайте се с Вашата акушерка