Интервю с Клаус Хипп

По убеждение: млечни формули с биологично качество

Най-напред името HiPP предизвиква асоциация с бурканчетата детска храна. Откога се предлагат млечните формули на HiPP?

Клаус Хипп: Малцина знаят, че ние произвеждаме мляко повече от 40 години. Вече повече от 18 години ние предлагаме млечни формули с биологично качество. И разбира се, майките могат да очакват същото внимание тук при производството, каквото са свикнали да намират в бурканчетата с биологична бебешка храна.

Защо използвате биологично мляко?

Клаус Хипп: Тъй както млякото е най-важният компонент в млякото за кърмачета, за нас е от решаващо значение откъде идва първоначално млякото и как кравите са били хранени. Нашите млечни крави се отглеждат в подходящи условия според вида им и пасат само трева, сено и зърно от тяхната собствена ферма. Генетично модифицирани храни в хранителната верига като цяло се изключват в биологичните ферми.
Биологичното качеството е не само добро за нашите продукти, но така също, когато не се използва пръскане с химически торове, ние допринасяме за опазването на околната среда. Средата, в която децата ни растат.

Защо HiPP избра биологичното качество за млечните формули?

Клаус Хипп: Фокусирането върху бебета е голяма отговорност. В съответствие с нашата 50-годишна биологична традиция, ние решихме също да използваме строго контролирано биологично мляко в млечните формули. Разбира се, това е донякъде по-скъпо от обикновеното мляко. Това може да откаже други производители, но мога да ви уверя: струва си.