Защо Омега-3 мастните киселини от рапично олио са важни?

Немският Изследователски Институт по Детско Хранене препоръчва рапично олио в детското хранене, поради високото му съдържание на Омега-3 мастни киселини.

Ние всички знаем, че най-важното за здравословното развитие на бебето е любовта и грижите на родителите. Само бебетата, които получават много любов и активна подкрепа в откриването на техния малък свят, ще могат да развият пълния си физически и умствен потенциал. Но също е толкова очевидно, че правилната доставка на хранителни вещества в рамките на едно балансирано хранене е също от голямо значение.

Така наречените Омега-3 мастни киселини получават все повече и повече внимание. В ранна детска възраст те са особено важни за нормалното развитие на мозъка и нервните клетки. През първите две години от живота мозъкът расте необичайно бързо, затова редовния прием на Омега-3 мастни киселини е особено важен.

Един от най-добрите растителни източници на Омега-3 мастни киселини е рапичното олио. Рапичното олио съдържа особено високи количества Омега-3, десет пъти повече от зехтина. Благоприятната структура на мастните киселини на рапичното олио е много ефективна за подпомагане на преработката на тези основни Омега-3 мастни киселини от организма. Положителният страничен ефект е, че вкусът на рапичното олио, използвано в бебешките храни е достатъчно лек, за да не се отрази на вкуса на храната - явно предимство за нашите малки чревоугодници.

От четири месечна възраст вече можете да доставяте на Вашето бебе Омега-3 от био рапицово олио, съдържащо се в HiPP зеленчуци и HiPP менюта. За пореден път HiPP подчертава желанието си за предоставяне на най-доброто в бебешката храна. Биологичните преходни формули HiPP също имат полезните Омега-3. Ето защо можете да бъдете сигурни, че Вашето бебе получава всичко необходимо от допълващите храни за съответната възраст.

Въпрос към Клаус Хипп:

Можете ли да гарантирате биологичното качество, дори и за рапичното олио?

Да, разбира се. Нашият ангажимент към органичните храни означава, че всички съставки са с най-високо биологичното качество. Това се отнася и за рапичното олио. Това гарантира, че няма намеса на генното инженерство в производството, в съответствие с регламента за биологично земеделие. Лично аз мисля, че генетично модифицирани съставки не трябва да присъстват в никоя храна, да не говорим за детски храни.

Ние отговаряме за това с името си.

Към бурканчета с Омега-3:

HiPP Зеленчуци

HiPP Менюта