Опаковане - екологични решения

HiPP полага всички усилия да намали опаковъчния материал до абсолютен минимум и да защити ресурсите. Всички нови опаковки трябва винаги да бъдат по-екологични от предходните. За вторични опаковки се използват само материали от рециклиран картон или екологично чисти влакна.

Еднократна употреба срещу повторна употреба

Анализът, извършен от Института за приложна екология във Фрайбург, Германия, показа, че HiPP бурканчето за еднократна употреба е по-екологично решение в сравнение със системите за многократна употреба. Опаковките за многократна употреба имат предимство - например в производството на напитки, когато се използват стандартизирани стъклени буркани. Ако това е възможно, транспортните маршрути могат да бъдат ограничени. Засега е невъзможно да се създаде екологично полезна система за опаковки за многократна употреба, която да е ограничена до повторното използване на бурканчета за бебешка храна. Въз основа на резултатите от тестовете, HiPP ускори екологичната оптимизация на сегашната система за бурканчета за еднократна употреба. Теглото на стъклото например е редуцирано с около 15% през последните осем години.

Пластмаса и стъкло - сравнение

Институтът за приложна екология във Фрайбург е упълномощен от HiPP да анализира екологичните аспекти на пластмасовите и стъклени опаковки, тъй като в асортимента на HiPP от началото на 2010 г., се включват и чаши. Ползите от пластмасата, от гледна точка на потребителя, включват ниско тегло и устойчивост на счупване. С въвеждането на пластмаса, количеството на стъклените опаковки е намаляло с 18% през 2010 г. в сравнение с 2009 г. Производството на чаши HiPP, от друга страна, се е увеличило над средното заради голямото търсене.

FSC и рециклирана хартия

HiPP използва FSC-сертифицирани опаковки от необработени влакна за продукти, които влизат в пряк контакт с храни, напр. чаени торбички, за да се предотврати замърсяване с остатъци, като печатно мастило на основата на минерално масло от рециклирана хартия. Печатното мастило без минерално масло се използва за по-голямата част от опаковките на HiPP. Мастилото за премиум сгъваемата кутия за мляко, например, е от растително мастило.