Награди и отличия

Важни моменти по пътя към устойчиво развитие

Нашата посветеност на устойчивостта е утвърдена не само от награди и признания, но и от доверието, което потребителите гласуват на HiPP. За HiPP това означава признание и мотивация за нови цели.

1-во място в класацията на списанието Wirtschaftswoche

25.05.2013
Потребителите (8400 участвали в допитването) отново гласуваха за HiPP, като най-устойчива компания в Германия за 2013 г.

Изключително благодарни сме на всички, които ни гласуваха доверие. Гласуването на потребителите е стимул за HiPP да продължи усилията си в осигуряването на надеждни и висококачествени биологични продукти. Още през 2011 и 2012 г. HiPP бе избирана за най-устойчива компания в Германия от списание WirtschaftsWoche чрез представителни допитвания сред потребителите.
През (2013) HiPP отново бе избрана като убедителен победител от 103 компании в 17 области. Второ и трето място бяха заети от производителя на домакински уреди Miele и веригата дрогерии DM. Последните три позиции бяха заети от McDonald’s и производителите на конфекция H&M и KIK. Допитването показа като цяло, че потребителите избират дадена марка не само заради самия продукт, а и заради социалната и екологична ангажираност на компанията.

Награда за корпоративна социална отговорност (CSR) на Германското федерално правителство

24.04.2013
На HiPP бе присъдено 1-во място като една от най-отговорните компании в Германия

На HiPP бе присъдена 1-ва награда за нейната непрестанна ангажираност по отношение на опазването на околната среда и обществото, за управление на бизнеса, на пазара и работното място и с удоволствие получи признание за най-отговорна компания в Германия по своята големина (500-4 999 служители).

Подробна информация относно CSR активностите на HiPP ще
откриете тук

2012г Немска награда за устойчивост на Немското федерално правителство

07.12.2012
HiPP бе отличена като една от трите най-устойчиви компании в Германия.

На 7 декември 2012 г. носителите на наградата за устойчивост на Немското федерално правителство бяха отличени в Дюселдорф. Кандидатите бяха отличени с награда за техния принос за икономически успех, социална отговорност и ресурсо-спестяващо управление на околната среда. Само компании, които са доказали своя изключителен принос в областта на устойчивото управление и които поощряват ориентирана към бъдещето социална ангажираност чрез своя бизнес, бяха в списъка на одобрените.

FAUN – Категория Отговорност и Устойчивост

22.11.2012
FAUN – Категория Отговорност и Устойчивост бе присъдена от от издателска къща „Deutsche Standards EDITIONEN” и одиторска компания Ernst & Young

За първи път тази година, съвместно с издатеслка къща „Deutsche Standards EDITIONEN”, одиторска компания Ernst & Young присъди FAUN - специална награда за немските семейни предприятия. Наградата се присъжда за изключителен бранд мениджмънт в три категории: 1. Традиции и стабилност. 2. Отговорност и устойчивост 3. Иновации. Тази многопрофилна награда обхваща областите на потребителите, услугите и индустрията. За в бъдеще наградата FAUN ще се присъжда на всеки три години. Самата награда, чието име FAUN е създадено като акроним на германския термин за семейни предприятия „Familienunternehmen” е създадена от Олаф Салие, изпълнителен директор на „Deutsche Standards EDITIONEN” и дизайнерът Даниел Бергс. Тя представлява дърво и символизира вкоренеността, растежа, обновлението и връзката със семейството и с марката. Стефан Хипп получи наградата в категорията „Отговорност и Устойчивост”.

Баварската награда за семеен бизнес за 2012г

21.03.2012
За първи път през март 2012 г. собствениците на семеен бизнес (ASU) и младите предприемачи (BJU) връчиха награди за семейни предприятия. Баварската награда за семеен бизнес 2012 г. бе присъдена в три категории „Устойчивост”, „Иновативност” и „Социална ангажираност”. Клаус Хипп спечели 2-ро място в категорията „Устойчивост” за HiPP.

Немска награда Solar

05.11.2011
На 5-ти Ноември , Европейската Асоциацията за възобновяеми източници на енергия, EUROSOLAR присъди на производителят на детски храни HiPP от Пфафенхофен, немската награда Solar 2011.

За HiPP наградата Солар е признание за философията, която компанията следва от десетилетия. В крайна сметка „екологосъобразното производство на детски храни ” е доминираща тема през цялата история на компанията. HiPP не само е лидер в биологичното земеделие, но тя също въведе EMAS – сертифицираната система за управление на околната среда, тя е първият производител на храни в Европа, направил това, още през 1995 г. Благодарение на постоянното и устойчиво прилагане на тази система, компанията продължава да спестява енергия и ресурси и произвежда по-малко СО2 в Германия, въпреки че е удвоила производството си. Глобалното затопляне е тясно свързано с изчезването на животински видове, сортове растения. По този начин HiPP е активно ангажирана със запазването на биологичното разнообразие.

Признание за Баварския Пакт за опазване на околната среда

27.09.2011
Признание за дългогодишна ангажираност в съвместното опазване на околната среда от Баварския Пакт за опазване на околната среда.

HiPP бе една от първите компании, подписали споразумението на Баварския пакт за опазване на околната среда - „Да опазим околната среда заедно”, основан на 23 Октомври 1995 г. Като компания лидер в тази област, HiPP бе удостоена с награда за своята дългогодишна и образцова отдаденост от министър Cьодер на церемония в Мюнхен. „Целта на Пакта за опазване на околната среда е да засили и по-нататъшното развитие на ангажираността на Баварските компании в областта на опазване на околната среда на основата на персонална отговорност и доброволни действия. Членовете на този пакт са силен пример за принос към Бавария, която е устойчива и еколого-съобразна зона за живеене”, каза Cьодер. По време на церемонията, министърът връчи награда на 120 водещи Баварски компании, които бяха сред първите членове на този пакт за опазване на околната среда.

Econosophen

06.04.2011
Мюнхен – 6 Април 2011, немската организация за взаимопомощ „Human Plus e.V.” удостои производителя на детски храни Проф. Клаус Хипп с „Econosophen”.

Тази награда се присъжда ежегодно от международно активна благотворителна организация на личности и компании с висока обществена отговорност и изключителни постижения. „Нman Plus e.V.” е призната асоциация с нестопанска цел за хуманитарна помощ. От 1998 г. насам нейните дейности са допринесли за намаляване на бедността и тежкото положение в много страни по света.
С подкрепата, която Клаус Хипп оказа на децата в Хаити и Пакистан, предприемачът доказа, че го прави по лични убеждения, а не като професионален ангажимент. Това е и причината организацията за помощ да му връчи наградата.

Про-биокултура

На 27.11.2010 г-н Ксаба Боди, генерален мениджър на HiPP Унгария, получи награда Про-биокултура. Като част от Деня на науката, награтата бе връчена за популяризиране на екологичната култура.

Наградата „Steiger” в категорията „Околна среда”

13.03.2010
На 13 март в Бохум, Германия бе връчена наградата Steiger, символизираща толерантността и хумаността.

Клаус Хипп спечели награда в категория „Околна среда” , защото като предприемач, неговите ценности от десетилетия касаят защитаването на природата, както и опазването на околната среда.

Немска награда за устойчивост

06.01.2009
Немска награда за устойчивост в категорията „Най-добри покупки”

HiPP получи наградата за внимателно и устойчиво закупуване на суровини. Компанията има дългогодишна практика в последователното устойчиво управление на най-високо ниво по цялата производствена верига. От покупката до продукцията, дистрибуцията и управлението, принципите на устойчиво развитие винаги са взети под внимание. HiPP се отличи в прилагането на тези принципи в сектора на покупките. В глобален план, HiPP е най-големият преработвател на сурови био суровини.

Награда за опазване на околната среда „Златното цвете на Rheydt ”

13.09.2009
Тазгодишният носител на наградата, Клаус Хипп, бе лидер в областта на производтсвото на детски храни от органично земеделие от 30 години. „Той смело изпревари времето си” - така почетният гост бе описан от кмета Норберт Буде.

„Клаус Хипп не само даде своето име на биологичното земеделие”, добави председателят на Съвета на настоятелите по церемонията на награждаването със Златното цвете , д-р Готфрид Арнолд в своята реч. „През изминалите години той успя да редуцира емисиите от СО2 в своята компания с повече от 90%. Основният дял от доставяната енергията е от възобновяеми суровини. Консумацията на вода е намалена с 40% за тон произведена продукция”. „Благодарение на Клаус Хипп обществото е станало по-екологосъобразно, по-хуманно и по-внимателно”.