Metafolin® - източник на фолат, вдъхновен от майчиното мляко

Вероятно познавате фолиевата киселина от времето, когато сте били бременна, като се има предвид, че този витамин B играе жизненоважна роля в развитието на Вашето дете през цялата бременност.
Той обаче е важен не само по време на бременност, но и след раждането. Тялото се нуждае от фолиева киселина за ключови етапи на развитие, особено клетъчно делене и растеж, и следователно е основен градивен елемент за здравословния растеж на Вашето бебе.

 

Фолиева киселина, фолат и Metafolin®: Как са свързани?

Фолиевата киселина е синтетичната, промишлено произведена версия на витамина фолат, който се среща естествено в растителни и животински храни, а също и в майчиното мляко. Естественият фолат може да бъде усвоен и използван от тялото незабавно – фолиевата киселина, от друга страна, първо трябва да бъде превърната/метаболизирана във фолат.

Знаехте ли, че...?

Терминът фолиева киселина/фолат произлиза от латинското „folium” (листа). Този витамин В е получен за първи път от листа от спанак.

 

Какво отличава Metafolin® от конвенционалната фолиева киселина?

Metafolin® е калциева сол на естествено срещащия се фолат в тялото и следователно следващата стъпка напред в развитието от конвенционалната фолиева киселина, която се използва и до днес в стандартни формули.

 

Metafolin® е естествена първокласна форма на фолиева киселина и компонент на естествения фолат, намиращ се в кърмата. Това означава, че компонентите на Metafolin® се намират и в майчиното мляко.

Научете повече за компонентите на майчиното мляко

Metafolin® може да се използва директно от тялото на всяко бебе

Подобно на фолата в майчиното мляко, Metafolin® е незабавно достъпен за тялото – той е „готов за употреба“.

Метаболизацията на фолиевата киселина, от друга страна, е много по-сложна, тъй като тя първо трябва да бъде „активирана“ от тялото, преди да бъде налична – за разлика от фолата или Metafolin®, които могат да бъдат обработени директно от тялото на бебето.

Естественият източник на фолат Metafolin® гарантира лесно усвояване и използване на важния за всеки фолат.

 *Metafolin® е регистрирана търговска марка на Merck KGaA, Дармщат, Германия.

Metafolin® - Тест

Проверете знанията си за новата рецепта на формулите HiPP ORGANIC COMBIOTIC® с Metafolin®.