Прием на витамин D, 7 дни в седмицата

Децата не приемат достатъчно Витамин D през поне 7 месеца от годината ...

Вашето дете изследва заобикалящия го свят и става все по-активно. Витамин D е особено важен за здравословното развитие на растящото дете, тъй като играе ключова роля за костния метаболизъм и го подпомага формирането на здрава костна система.

Ако само 7 слънчеви лъча бяха достатъчни ...

Витамин D е единственият витамин, който нашето тяло може да генерира само. За да се продуцира витамин D, е необходимо нашата кожа да бъде достатъчно дълго изложена на слънчева слветлина, което не винаги е възможно, особено през зимния сезон. Ето защо кърмените, както и бебетата, хранените с млека за кърмачета, получават профилактично витамин D под формата на добавка. Витамин D остава важен фактор за тяхното здравословно развитие през всички етапи от детското израстване.

Дори 7 яйца дневно не са достатъчни ...

За съжаление, само някои храни съдържат значителни количества витамин D. Затова е трудно да се гарантира, че малките могат да задоволят дневните си нужди само чрез ежедневната си диетата. Ето защо, HiPP JUNIOR COMBIOTIC® е специално обогатено мляко за малки деца, за да бъде възможно най-добрия източник на витамин D.

Теоретично необходим прием на витамин D с храната:

(без излагане на сънчева светлина)

Кое спомага за развитие на здрави кости?

Прием на храни и напитки, съдържащи витамин D и калций: напр. спанак или броколи за калций или мазна риба за витамин D.

Физически упражнения и изграждане на мускулатура: напр. с детска гимнастика. В допълнение към правилното хранене, физическите упражнения и мускулната сила също са важни градивни блокове за здрава костна система.

Игра на открито: играта на открито под слънчевите лъчи и на свеж въздух е не само приятно забавление за малките, но също допринася за изграждане на здрави кости. Когато Вашето дете играе на открито, уверете се, че сте взели мерки за защита на кожата му от слънчевите лъчи.

*Източник: VELS-Studie, KiGGS-Studie, GRETA-Studie