Правилният прием на хранителни вещества при малките деца

HiPP JUNIOR COMBIOTIC® е специално разработено, за да задоволи специфичните хранителни нужди на децата, като прави лесно подобряването на хранителния им прием. Според последни проучвания, повече от половината от децата в Германия страдат от недостиг на витамин D. Нивата на витамин D и делът на децата с дефицит на витамин D зависи от времето на годината. Наскоро публикувано проучване установи, че нужното ниво на витамин (D ≥ 20 ng / ml) може да бъда достигнато едва през лятото и е било недостатъчно през останалата част от годината.

Спадът в нивата на витамин D след лятото се дължи на недостатъчно излагане на слънчева светлина. До 90% от витамин D се произвежда в кожата и само 5-10% се усвоява от храната. Ако няма достатъчно слънчева светлина, тялото ни не може да произведе достатъчно витамин D.

Проучване на Hower и др. през 2013 г. установи, че намаляването на нивата на витамин D при малки деца през зимата може да бъде предотвратено с HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIC®. Възможно е дори да се повишат нивата на витамин D през зимата, което е установено, че не е възможно с нискомаслено краве мляко, спрямо което формулата е тествана. То има много ниско съдържание на витамин D.