Skip to main content

За маслото

В нашите HiPP био продукти, ние използваме масло от дървесна пулпа и ядки от плодовете на маслената палма. Плодовете се пресоват и ядките се сушат, обелват, смилат и след това се пресоват. Чистото, прясно палмово масло има характерен мирис на теменужки. Вкусът е приятен и сладък, а маслото е чисто и светло. Маслото за HiPP се рафинира много внимателно и при по-ниска температура и по-бавно от обикновено. Това влияе положително на качеството на нашето HiPP био палмово масло.

От екологична гледна точка отглеждането на маслодайни палми има много предимства - при условие, че не се изсича тропическата гора: тъй като почвата винаги е покрита със зеленина и почти цялата работа се извършва без използването на тежка селскостопанска техника, почвата е защитена от ерозия. Освен това, маслената фабрика използва остатъците от реколтата като енергиен източник и следователно не използва изкопаеми горива.