Приготвяне на HiPP Био бебешки каши

Можете да приготвите HiPP Био бебешки каши по много различни начини, за да осигурите разнообразна захранваща диета. Приготвени с млечна формула HiPP, те се превръщат в здравословно и засищащо ястие на млечна основа. Приготвени с вода и добавени плодове, те стават вкусно следобедно ястие на плодова основа.

Приготвяне с млечна формула

1. Сварете прясна питейна вода и я оставете да се охлади до около 50° С*. Пригответе приблизително 200 ml от формулата HiPP, която използвате в момента (както приготвяте бутилка за хранене).
2. Сложете препоръчаното количество HiPP Био бебешка каша (според дозировката на съответната опаковка) в купа.
3. Добавете приготвената формула и разбъркайте.
4. Оставете да престои, за да се сгъсти, докато достигне желаната консистенция. Проверете температурата.

Приготвяне като безмлечна каша с плодове

Сварете 100 ml вода и я оставете да се охлади до приблизително 50° C*. Сложете 2 супени лъжици с връх (11 г) HiPP Био бебешка каша в купа, добавете водата и разбъркайте. Добавете 100 г плодово пюре HiPP (например с круши „Уилямс-Крист“) и една чаена лъжичка рапично масло и разбъркайте. Оставете да престои, за да се сгъсти, докато достигне желаната консистенция. Проверете температурата.

Приготвяне с мляко и вода

Изсипете 100 мл пълномаслено мляко и 100 мл вода** в тенджера и оставете да заври. Оставете го да се охлади до приблизително 50 ° C1. Сложете 3-4 супени лъжици (22 g) HiPP органични бебешки зърнени храни в купа. Добавете охладената течност и разбъркайте. Оставете да престои, за да се сгъсти, докато достигне желаната консистенция. Проверете температурата.

* За перфектна разтворимост: не използвайте прекалено гореща вода за приготвяне на кашите.

** Добавянето на вода е необходимо, за да се намали съдържанието на протеини в кравето мляко до ниво, подходящо за деца!