Коя допълваща храна е подходяща за моето бебе и кога да започна с въвеждането й?

По време на първите четири до шест месеца от развитието на бебето, майчината кърма и/или формулата HiPP HA1 Combiotic® са абсолютно достатъчни, за да предоставят на Вашето бебе всички хранителни вещества, от които то се нуждае. Що се отнася до въвеждането на допълващите храни, научните изследвания днес дават същите препоръки, както при деца без повишен риск от алергии.

Действайте в съответствие с развитието на детето си и започнете да използвате допълващи храни не по-рано от 4-ти навършен месец и не по-късно от 6-ти месец. Консултирайте се с вашия педиатър, за да научите повече. По-късното въвеждане на допълващи храни не предоставя по-добра защита срещу алергии.

Във връзка с избора на допълваща храна, що се отнася за превенцията против алергии, съвременната наука също не поставя никакви ограничения. Но въвеждането на допълващите храни с хранителния план „стъпка по стъпка“, може да бъде добра идея - особено при деца, които имат определени алергични рискове. Продуктите HiPP обозначени със зеления знак "A" (селектирани само няколко съставки) са особено подходящи. С тези прости съставни продукти от няколко избрани основни храни, лесно може да се състави хранителен план „стъпка по стъпка“ на Вашето бебе . (Тук се използват само съставки с нисък алергизиращ потенциал)

Доказано лесно смилаеми за начало на въвеждане на захранващи храни

Започнете с просто съставени продукти (разпознаваеми със зеления знак A). Те съдържат само няколко съставки: като "Ранни моркови", "Чист Пащърнак" или "Тиква", и разширявайте менюто стъпка по стъпка
По този начин, Вашето бебе ще има достатъчно време да привикне към новите суровини, една по една и така Вие ще може да проследите кои точно съставки причиняват или не някакви проблеми.