Търсене на преходни храниРиск от алергия


Подробно търсене на продукти

Дали бебето ми вече наистина се нуждае от месо?

Месото доставя важни хранителни вещества за здравословното развитие.. Специалистите по хранене са единодушни, че бебетата след 6 месечна възраст се нуждаят от месо. След 6-ти месец, запасите от желязо натрупани вътре утробно се изчерпват, затова желязото трябва да се внася с храната, тъй като организмът не може сам да го произвежда.

Но какво всъщност прави желязото в месото?

Месото е идеалният източник на желязо, защото от месото то се усвоява много лесно от организма в тази възраст.

Сигурно вече си задавате следващия въпрос. Защо желязото е толкова важно за здравословното развитие? Можем ли без него? Всеки недостиг на този микроелемент може да окаже въздействие върху здравето на бебето. Желязото е съставен компонент на червените кръвни клетки, който гарантира транспортирането на кислород до всяка клетка в организма. Клетките се нуждаят от кислород, за да произвеждат енергия. Мозъкът се нуждае най-много от кислород. Ето затова желязото е особено важно за умственото развитие на бебетата.

Вие можете да бъдете сигурни, че във всички продукти HiPP е използвано само месо със строго контролирано органично качество от животни, които са отглеждани при подходящи условия.