Меню

1901: Първият продукт

Новината за успеха на брашното от сухари за децата на Мария скоро се разпространява, тя го продавала и в собствения им магазин. Джозеф Хипп започнал да снабдява и редица колеги пекари в началото на 20 век. По този начин случайно, магазинът за сладкиши се превръща в малка фабрика за HiPP брашно от сухари предназначено за деца, което в крайна сметка се продава в добре познатата жълто-черна опаковка в продължение на десетилетия...

Един от синовете му Георг Хипп ( (1905-1967)) бил много активен в промотирането на брашното от сухари. На 16 години той започнал да го продава в Мюнхен от врата на врата. Скоро помещенията на родителите му станали твърде малки.

Така Георг Хипп поема тази област и през 1932 г. основава своя собствена компания в Пфафенхофен.