HiPP Babysanft основен асортимент – грижа за особено чувствителна кожа, склонна към развитие на атопичен дерматит.

Какво е атопичен дерматит?

Атопиченият дерматит е едно от най-честите заболявания на кожата в детска възраст и честотата му се е увеличила пет пъти за последните 50 години.

Атопиченият дерматит е не заразно хронично или хронично повтарящо се заболяване на кожата. Основните му характеристики са много суха кожа, склонна към зачервяване и лющеща се екзема, често със силен сърбеж.

Какво би могло да се направи в този случай?

Добрата новина е, че повечето деца страдат само от лека форма на това заболяване. За тази умерена форма, често определяна като „чувствителна, суха кожа”, се ползва т.нар „основна терапия”. Това включва редовна грижа за кожата с особено подходящи продукти, които снабдяват кожата с ценни съставки и най-вече я овлажняват.

За много хора с лек атопичен дерматит и за хора, чиято кожа е склонна към атопичен дерматит, продукти, специално създадени за хората с атопичен дерматит (фармацевтични продукти) не са необходими. Като правило, продуктите за ежедневна грижа са също подходящи за тях. Тяхната поносимост трябва да бъде дерматологично потвърдена. В най-добрия случай тези продукти трябва да не съдържат никакви компоненти, които често причиняват алергични реакции. Добре е да се консултирате с Вашия дерматолог по този въпрос.

HiPP Babysanft: дерматологично доказана като подходяща при силно чувствителна кожа, склонна към атопичен дерматит.