Меню

1956: Лидер в органичното земеделие

През 1956 г. заедно с първото промишлено производство на детски храни, HiPP започва и отглеждането на плодове и зеленчуци върху естествени почви без употребата на химикали. Впечтлен от идеята на водещи швейцарци в тази област, основателят на биологичното земеделие д-р Ханс Мюлер си поставя една цел: да произвежда здравословна и вкусна детска храна от органични суровини.

Семейната ферма в Еренсберг близо до Пфафенхофен се превръща в органична ферма. Синът му Клаус и двамата му братя , Георг и Паулус се заемат с управлението през 1967г и стъпка по стъпка доразвиват идеята за биологично земеделие по-нататък.

Като лидер в биологичното земеделие, Клаус Хипп пътувал самостоятелно и посещавал фермер по фермер. Заел се с трудната задача да повиши осведомеността . Постепенно той успял да убеди фермерите в своята идея и да изгради мрежа от биологични земеделски предприемачи.