Млечни формули

Кога трябва да се премине от един етап на хранене към следващия ? От каква възраст моето дете може да пие краве мляко?

Промяната на млечната формула или храна е възможна - но не е необходимост. Пълната гама млечни формули HiPP осигуряват всички важни хранителни вещества за Вашето дете - разбира се комбинирани с каши за съответната възраст, когато детето приема преходна храна. От решаващо значение е Вашето дете да е щастливо и сито от избраната формула. Промяната на млечната формула няма да представлява проблем при условие разбира се, че препоръките за възрастта и храненето се спазват.


Промяната трябва да се проведе постепенно, с всяка следваща бутилка – като ежедневно се увеличава броят на бутилките, които съдържат новата формула. По този начин храносмилането на Вашето бебе ще привикне с новата формула и Вие ще може да видите как то я понася. В една бутилка не трябва да се смесват две различни формули.

През първата година кравето мляко трябва да се дава само в малки количества и то като съставка на отделни храни, но не и като основна храна в традиционната си форма.

Ако детето Ви е подрастващо, експертите препоръчват за закуска мляко за подрастващи със зърнени култури или само под формата на чаша мляко. Това осигурява на Вашето дете всички важни витамини и минерали от които се нуждае за здравословен растеж. Подходящи за подрастващите децата са формули с намалено съдържанието на протеин.

 

Кога трябва да сменя HA формулата с обикновено мляко за кърмачета?

Последователната ниско алергизираща диета през първата половин година от живота е решаваща за предпазване от алергии.

Бебетата с риск от развитие на алергии трябва да се хранят само с кърма или хипоалергенна (HA млечна формула) през първите шест месеца.

Моля имайте предвид, че мерките за превенция на алергията губят сила веднага след като бъдат дадени обикновените млечни формули или не хидролизирани специализирани формули, например AR формула или лечебна храна. Дали и колко стриктно трябва да бъде спазвана ниско алергизираща диета през 2-та половина на първата година, трябва да се реши за предпочитане от Вашия лекар- според индивидуалното развитие.

Може да разширите диетата на бебето със серията ниско алергенни продукти HiPP.

Колко дълго можем да даваме млечна формула?

Млеката за кърмачета HiPP (HiPP 1) са идеални за хранене на кърмачета от 0