Майка (0-6 месеца) | Отговорено: 2020-05-02

Захранване

Здравейте. Бебето ми е на 4++ месеца. Захранила съм с картоф, тиква и морков. След това с какво да продължа? По колко дни е нужно да се дава новия зеленчук? Кога се заменя следобедната закуска и с какво?

Ако имате въпрос, на който не можете да намерите отговор на нашия сайт, не се колебайте да се свържете с нас. Eкипът на HiPP България ще отговори на всички ваши въпроси.


Екипът на HiPP България отговори на този въпрос:

Здравейте, Можете да продължите с първата оризова каша или първите плодове като ябълка, круша, слива. След това можете да добавите пащърнак, тиквичка и царевична каша. Това е само примерна схема, тя може да се промени, в зависимост от много фактори. Следобедната закуска зависи от това на колко месеца е детето и кога е започнало захранването. Ако сте започнали в началото на 5-ти месец, а детето в момента е навършило 6 месеца, можете кашата да я включите в следобедното хранене. Успех!


Моля, обърнете внимание: На тези страници може да бъде дадена само обща информация относно съдържанието на въпросите. Отговорите не са задължаващи и не могат да съдържат диагноза или съвети за индивидуален случай или да заменят посещението на лекар.