Майка (0-6 месеца) | Отговорено: 2019-08-11

Често и рядко изхождане

Здравейте, На 1 месец сме ,започнахме с Combiotic 1 ,но ни предписаха Anti reflux ,тъй като малко повече връщаше храна . От една седмица вече сме на Anti reflux ,но изпражненията му са много редки като каша и много често се изхожда ,дори и по време на хранене или след това ,като преди това е бил сменен памперса. Моля за съвет. Благодаря предварително!

Ако имате въпрос, на който не можете да намерите отговор на нашия сайт, не се колебайте да се свържете с нас. Eкипът на HiPP България ще отговори на всички ваши въпроси.


Екипът на HiPP България отговори на този въпрос:

Здравейте Ивета, Това е нормално за кърмачетата. Бебета, които са изцяло кърмени могат да се изхождат до 7-8 пъти на денонощие, като рядка каша и това е в норма. Обикновено децата хранени с адаптирани млека, се изхождат 1-2 пъти на ден или веднъж на два дни. В момента, в който положението се промени, родителите са разтревожени. Не се притеснявайте, самия клей от рожкови представлява влакнини, които спомагат по-обемните и чести изхождания. Ако детето наддава добре, няма място за притеснения. Поздрави и успех!


Моля, обърнете внимание: На тези страници може да бъде дадена само обща информация относно съдържанието на въпросите. Отговорите не са задължаващи и не могат да съдържат диагноза или съвети за индивидуален случай или да заменят посещението на лекар.