Майка (0-6 месеца) | Отговорено: 2020-05-17

Захранване с плодови пюрета

Здравейте. Захраних дъщеря си със зеленчукови пюрета на 4+ месеца. Скоро става на 5 месеца и педиатърът ме посъветва да включа каши и плодови пюрета. Бихте ли ме посъветвали какви каши и пюрета от какви плодове могат да се дават на бебе на 5 месеца?

Ако имате въпрос, на който не можете да намерите отговор на нашия сайт, не се колебайте да се свържете с нас. Eкипът на HiPP България ще отговори на всички ваши въпроси.


Екипът на HiPP България отговори на този въпрос:

Здравейте, От плодовите пюрета можете да стартирате с първите плодове, характерни за нашата георафска ширина, като ябълка, круша, слива, след което да продължите с оризова, царевична каши и такава от елда, които са безглутенови. Все още е рано да ги предлагате в следобедното хранене. Предлагайте ги на обяд, като ги редувате с млечно-зеленчуковото хранене. Когато приготвяте кашите, те трябва да са млечни и към тях да добавяте вече въведено плодово или зеленчуково пюре, за да станат по-вкусни и питателни. След това можете да продължите с обогатяване на диетата с още няколко плода и зеленчука, като кайсия, праскова, грозде, бял морков, броколи, карфиол и накрая да въведете месото, освен ако педиатъра не го изиска малко по-рано. Успех! Поздрави и успех! Екипът на HiPP България


Моля, обърнете внимание: На тези страници може да бъде дадена само обща информация относно съдържанието на въпросите. Отговорите не са задължаващи и не могат да съдържат диагноза или съвети за индивидуален случай или да заменят посещението на лекар.