Устойчив риболов

В нашите HiPP ястия използваме треска от Аляска, хек, дива сьомга и писия. Повечето от тях са уловени в открито море, далеч от бреговете. Местата ни за риболов се намират в Североизточния Атлантик и Североизточния Тихи океан.

Рибата, използвана в нашите HiPP продукти, идва изключително от устойчив, MSC сертифициран риболов. MSC гарантира, че риболовът, който контролира, съответства на специфичните екологични стандарти, защитава запасите и управлява риболова отговорно. За да се гарантира най-доброто качество на рибата, условията на околната среда се оценяват непрекъснато и се избират особено полезни места за морски риболов. Самият риболов също се проверява редовно.

По този начин HiPP възпира прекомерния риболов в моретата и активно допринася за запазването на рибните запаси. Ние помагаме за осигуряване на поминъка и хранителните ресурси на много хора по света, така че най-младите ни клиенти да могат да наследят свят, който има достатъчно ресурси, за да продължат да ядат риба, дори като възрастни.