Отглеждане на био пуйки

В HiPP използваме само био месо от пуйки от квалифицирани партньорски ферми. Биологичните пуйки на свободно отглеждане се гледат съгласно нашите HiPP указания за производители, които са много по-строги, отколкото се изисква от Регламента на ЕС за биологично земеделие. Ние например не режем човките на нашите пуйки и гарантираме, че те могат да се насладят напълно на естественото си социално поведение. Специалните указания за производителите също предписват, че нашите пуйки трябва да прекарат поне 1/3 от живота си на открито.

Зоните, по които те могат да се движат свободно, са много разнообразни: включват местни растения, както и дървени конструкции и предоставят на естествено любопитните животни много неща за изследване. Винаги, когато времето не е подходящо да се скитат по пасищата, те имат достъп до защитени открити площи. Това е нещо, което заложихме в нашите насоки за биологично земеделие HiPP.

Част от нашите органични практики за отглеждане е да храним пуйките си с прясна детелина, тъй като тя съдържа важни хранителни вещества. Разбира се, био зърнената храна за тях се произвежда в мелници, контролирани от HiPP. Отглеждането на животни и биологични животни изисква много усилия, но ние сме убедени, че си заслужава.