Skip to main content

Нова рецептура на HiPP Био храни за кърмачета

Уважаеми родители,

Със сигурност бихте искали да знаете какво се променя в HiPP формулите ни и защо правим тези промени. На тази страница ще откриете цялата важна информация.

На разположение сме да отговорим и на Вашите персонални въпроси.

Защо са необходими новите рецептури?

Причина за промените в рецептурата са нови европейски указания за формулите за кърмачета и преходните формули. Новите указания унифицирано регулират състава на тези формули в цяла Европа. 

Указанията са подчинени на най-новите научни открития на научноизследователската и развойна дейност. В бъдеще бебешката млечна формула ще бъде по-добре адаптирана спрямо специфичните нужди на най-малките. 

Нашите доказани концепции за храненето, добре познатото високо качество на суровините ни и взискателните стандарти за безопасност, на които винаги сте могли да разчитате за HiPP храните, остават непроменени. 

 

Преходна храна за кърмачета

ПРЕХОДНИ ХРАНИ ЗА КЪРМАЧЕТА

Най-важната информация с един поглед

Кои продукти се променят?

Към отговора

С какво ще е различна новата формула?

Към отговора

Какво означава това за моето бебе?

Към отговора

Има ли нещо, което да имате предвид когато приготвяте новата формула?

Към отговора

Мога ли да използвам предишна формула, която вече съм закупил/a?

Към отговора

С какво ще е различна новата формула?

Добавянето на омега-3 мастна киселина DHA подпомага развитието на мозъка и нервната тъкан, както и развитието на зрението на кърмачетата.

Какво означава DHA?

DHA – което означава  докозахексаенова киселина – е дълговерижна полиненаситена омега-3 мастна киселина.

Защо е важна DHA?

Омега-3 мастните киселини допринасят за развитието на мозъка и нервната тъкa, както и за развитието на зрението на кърмачетата. Омега-3 мастните киселини естествено се съдържат в майчиното мляко. От възрастта, подходяща за захранване, бебетата могат да абсорбират DHA от твърдите храни, наприемер от рибено масло. За да се осигури  достатъчен прием на този важен нутриент за всички деца, добавянето на DHA към преходните млека за кърмачета в бъдеще ще се изисква по закон. Разбира се DHA има и във всяко HiPP преходно мляко за кърмачета.

Съдържанието на определени витамини и минерали ще се промени

Минималните и максималните количества на някои нутриенти ще бъдат съобразени с последните научни достижения, за да отговорят по-добре на хранителните нужди на кърмачетата.

Енергийното съдържание ще бъде променено, за да е по-близко до това на майчиното мляко

 

Налице са нови научни открития относно дневните енергийни нужди на кърмачетата. Ето защо и ние ще коригираме нашете препоръки за хранене:

Грижа и опит – за най-ценното в живота

Нашите нови млечни формули също отговарят на специфичните хранителни нужди на кърмачетата, така че те да получават всичко, от което се нуждаят за своето развитие.

От 50 години ние сме посветили цялата си грижа и опит в създаването на най-добрите млечни формули. Ето защо, с нашите HiPP млечни формули, Вие можете да се доверите на нашите добре утвърдени концепции, разработени от експерти по хранене, по модела на майчиното мляко – на база най-добрите научни постижения и с най-добротo HiPP биологично качество.

Нищо не се е променило в нашата концепция стъпка по стъпка, име на продукта и препоръчителна възраст за употреба. Вие ще можете да намерите следните млека  на рафтовете, както и до сега:

Нова рецептура – какво означава това за моето бебе?

Поради коригираният към нуждите енергиен прием, честотата и поведението на пиене на мляко могат леко да се променят.  Моля, обърнете внимание, че количествата за пиене спрямо възрастта, обозначени на опаковката, са само ориентировъчни. Ако Вашето дете се нуждае от повече или от по-малко млечна формула, поради своите индивидуални потребности, моля  съобразете се с неговите нужди.

Бебетата освен това имат много чувствителни вкусови усещания. Следователно не може да се изключи възможността те да усетят промяна във вкуса, която може да се дължи например на новият, подобрен състав на мастните киселини.

Бебетата обикновено привикват към новата формула след няколко дни.

Има ли нещо, което трябва да имате предвид, когато приготвяте новата формула?

Благодарение на новата рецептура, новата формула ще има по-добра разтворимост. Това ще направи приготвянето на бутилката с мляко значително по-лесно:

Мога ли да използвам формулата, която вече съм закупил/а?

Разбира се Вие можете да използвате формулата, която използвате в момента.

Най-добрият начин за преход от една храна към друга е това да става постепенно. Увеличавайте храненията с новата формула с по една бутилка на ден. По този начин храносмилателната система на Вашето бебе постепенно ще привикне към новата формула.